Android O: aanwijzingen slimme functies; preview tijdens Google I/O

Tijdens de komende editie van Google I/O 2017 zullen we de nieuwe Android-versie als preview te zien krijgen. Doorgaans betrouwbare bronnen geven nu ook aantal details van aanwijzingen naar nieuwe slimme functies die in Android O zullen zitten

Android O krijgt slimme functies

Tijdens de afgelopen editie van Google I/O werd de preview-versie van Android N getoond, dat we inmiddels kennen als Android 7.0 Nougat. Bij de komende editie van Google I/O 2017 zal volgens nieuwe informatie de Developer Preview van Android O uitgebracht worden. Google I/O 2017 vindt plaats op 17, 18 en 19 mei, maar de publieke versie zal langer op zich laten wachten.

Gestures

De bron heeft nu informatie naar buiten gebracht over enkele slimme functies die Google in Android O zou verwerken. Bij Huawei-toestellen zoals de Huawei P9, Nova en komende Huawei P10 (Lite) kennen we ze al, maar nu zouden ze ook naar Android zelf komen; gebaren ofwel gestures. Door bijvoorbeeld een ‘C’ een ‘schrijven’ met je knokkel wordt de camera geopend en met de ‘D’ de DroidApp App.

Android O slimme functies

Copy Less

Een andere nieuwe slimme functie die we terug gaan zien is ‘Copy Less’. Stel dat je bijvoorbeeld aan het chatten bent met iemand over een plek om te lunchen. Vervolgens open je een app zoals TripAdvisor of Yelp en ga je op zoek naar een plek.

Je hoeft niet meer de link te delen of dergelijke, maar het Gboard toetsenbord zal automatisch de suggestie geven om het desbetreffende restaurant te delen als je ‘It’s at’ intypt. Het is op dit moment niet duidelijk of dit een functie in Android O wordt of een nieuwe feature in Gboard.

De Google apps moeten in Android O nog beter met elkaar samenwerken. Automatisch moeten bijvoorbeeld in berichten-apps adressen ‘klikbaar’ zijn, zodat je niet hoeft te prutsen met kopieëren en plakken, maar het adres direct met een druk op het scherm in Google Maps kunt openen.

Lancering

We moeten het tot nu toe doen met de informatie die we hebben over Android O. Eerder gaf een topman van Android een hint naar de naam van de nieuwe Android-versie, die door zal gaan onder versienummer 8.0. In mei komen we ongetwijfeld meer te weten.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 272,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel