Google brengt Android beveiligingsupdate maart 2017 uit en dicht 60 lekken

Google heeft haar maandelijkse beveiligingsupdate uitgerold, in de patch van maart 2017 zijn maarliefst 60 lekken gedicht. Er zijn ook dit keer twee patch niveaus waarbij je met de patch van 5 maart het beste beschermt bent. Ondersteunde Google devices krijgen automatisch de meest recente updates.

Beveiligingsupdate maart 2017

Google geeft haar besturingssysteem Android iedere maand beveiligingsupdates, zo ook deze maand. In de eerste patch die te herkennen is aan de datum 1 maart 2017 zijn 21 beveiligingsproblemen verholpen. In deze patch zijn drie kritieke problemen opgelost en acht problemen met een hoog niveau. De tweede patch van 5 maart 2017 dicht nog eens acht kritieke problemen in het Android OS of andere componenten in het systeem.

Android gebruikers worden aangeraden om beveiligingsupdates te installeren, de fabrikant is verantwoordelijk voor het verspreiden van deze updates. Wie een Google smartphone of tablet heeft krijgt deze beveiligingsupdate automatisch aangeboden. Ook deze update kun je handmatig downloaden en installeren met het OTA-pakket, ook kun je nu je smartphone terugzetten naar fabrieksinstellingen met een geüpdatete systeemimage.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel