Android beveiligingsupdate december 2016 beschikbaar: 43 lekken gedicht

Google heeft ook afgelopen maand hard gewerkt om een flink aantal beveiligingsproblemen in Android op te lossen. In de beveiligingspatch van december 2016 zijn 43 problemen opgelost.

Beveiligingsupdate december 2016

De beveiligingsupdate van december 2016 is door Google opgedeeld in twee patches. De eerste update waarbij de patchdatum van 1 december 2016 wordt getoond bevat 13 patches. De tweede update die de patchdatum van 5 december 2016 heeft gekregen bevat de 13 patches uit de vorige patch plus nog eens 30 patches.

Niet alleen problemen in het besturingssysteem zijn aangepakt maar ook patches voor hardware drivers en linux libraries zijn aanwezig. Wie een Pixel of Nexus apparaat in het bezit heeft zal de update automatisch ontvangen via een over-the-air update. Het herstellen naar de fabrieksinstellingen middels een factory image zal er ook voor zorgen dat je over de laatste patch beschikt.

Wanneer andere smartphones van bijvoorbeeld Samsung, HTC, Sony of Huawei de update ontvangen is niet bekend. Fabrikanten zijn zelf verantwoordelijk voor het updaten van hun toestellen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel