Android beveiligingsupdate oktober 2016: bijna 50 problemen opgelost

Google heeft haar maandelijkse Android beveiligingsupdate uitgebracht voor oktober 2016 met maar liefst 48 opgeloste beveiligingsproblemen. De beveiligingsupdate is opgedeeld in twee verschillende pakketten waarbij de beveiligingsupdate van 5 oktober alle 48 problemen verhelpt.

Beveiligingsupdate oktober 2016

Voor vrijwel alle Nexus apparaten is er een nieuwe beveiligingsupdate uitgebracht die in totaal 48 problemen verhelpt. Google brengt de updates maandelijks uit en is nog net op tijd voor de grote aankondigingen vanavond.

Ontvang je de 1 oktober 2016 patch dan worden er 17 problemen verholpen op het gebied van beveiliging. Met de 5 oktober patch ben je beschermd tegen nog eens 31 beveiligingsproblemen. Als Nexus bezitter hoef je voor de update in principe niets te doen, je ontvangt deze automatisch over-the-air.

Wie echter niet wil wachten op de OTA-update kan deze zelf handmatig installeren, met het OTA-updatepakket verlies je geen persoonlijke data. Met de fabrieksimage zet je het toestel helemaal terug naar fabrieksinstellingen. De updates zijn te herkennen aan de volgende buildnummers:

  • Nexus 5X: NBD90W
  • Nexus 6P: NBD90X
  • Nexus 9 WiFi / Nexus Player / Pixel C: NRD91D

De Nexus 6 heeft dezelfde update gekregen maar dan voor Marshmallow, deze is te herkennen aan build nummer MOB31H.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel