Android Wear 2.0 uitgesteld; nieuwe Developer Preview brengt Play Store naar smartwatch

Android Wear 2.0, de grootste update voor de smartwatch-versie van Android, is uitgesteld. We zouden aanvankelijk de nieuwste versie voor de wearables dit najaar gaan zien. Een nieuwe Developer Preview brengt wel een nieuwe functie; de Play Store voor de smartwatch.

Android Wear 2.0 vertraagd

De nieuwste versie van Android Wear, versie 2.0, is uitgesteld. In plaats van het najaar van 2016, kunnen we Android Wear 2.0 op zijn vroegst pas in het begin van 2017 verwachten. Google heeft vandaag wel Developer Preview 3 uitgegeven van de smartwatch-versie van Android. Hiermee kunnen ontwikkelaars aan de slag.

De reden van de vertraging is dat Google extra tijd wil gebruiken om de software te fine-tunen. Aan de hand van feedback van ontwikkelaars ziet Google nog verschillende verbeterpunten die het wil toepassen. Ook zal aan het eind van het jaar een vierde versie voor developers verschijnen.

Android Wear 2.0 Play Store

Developer Preview 3

De Android Wear 2.0 Developer Preview 3 bevat ook nieuwe functies. Zo kan je vanaf je smartwatch de Play Store openen en op zoek gaan naar apps voor je smartwatch. Hierbij zie je ook een installatie-button waarmee je de applicaties direct op je smartwatch kan installeren.

Ook zal het mogelijk worden voor iOS-gebruikers om hun Android Wear-apparaat te personaliseren. Niet langer meer is dan een Android-app noodzakelijk om de watch face aan te passen. Ook zal het later de Play Store integratie op de smartwatch geschikt maken voor Apple iOS.

Update

Zoals gezegd zullen we begin 2017 Android Wear 2.0 verwachten. Tijdens Google I/O werd de nieuwe wear-versie aangekondigd. Alles over Android Wear 2.0 lees je hier.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel