Android Wear 2.0: deze smartwatches krijgen de update

Android Wear 2.0 werd aangekondigd tijdens Google I/O. De nieuwste versie van het aangepaste Android voor smartwatches bevat een groot aantal verbeteringen. Verschillende fabrikanten zullen hun wearable updaten naar Android 2.0, waaronder de LG G Watch R en de Huawei Watch krijgen Android Wear 2.0. Maar welke smartwatches nog meer?

Android Wear 2.0

De nieuwste versie van Android Wear, versie 2.0 zal nog even op zich laten wachten, maar nu al kunnen we een inventarisatie maken met welke horloges de update zullen krijgen. De aankondiging van Android Wear 2.0 werd gedaan tijdens Google I/O en bevat veel verbeteringen, denk aan stand-alone apps, nieuwe user-interface, verbeterde watch faces en handige toevoegingen voor Google Fit.

Android Wear 2.0 preview

Mocht je een overzicht willen van wat er allemaal verbeterd is, lees dan dit artikel over Android Wear 2.0. Ook de Material Design-richtlijnen voor het design van Android Wear 2.0 kwamen naar buiten en daarvan is hier een preview te bekijken.

Hoewel er geen officieel bericht naar buiten is gebracht door de fabrikanten, geven sommige fabrikanten wel alvast hints en bevestigingen over de update.

LG

LG zal voor de LG G Watch R de update uitbrengen, zo meld het bedrijf al op haar website. De LG G Watch (met de vierkante wijzerplaat) zal de update niet krijgen. LG zal Android Wear 2.0 ook uitbrengen voor de LG Watch Urbane en LG Watch Urbane (2e generatie).

LG G Watch R Android Wear 2.0

Huawei

Huawei zal de update voor de Huawei Watch ook uitbrengen. De Developer Preview van Android Wear 2.0 is al uitgebracht en beschikbaar, ditzelfde geldt voor de eerder genoemde LG Watch Urbane (2e generatie).

Asus

De Asus ZenWatch 1 zal waarschijnlijk niet de update krijgen, dit omdat een knop aan de zijkant ontbreekt. De komt van Android Wear 2.0 voor de Asus ZenWatch 2 lijkt wel waarschijnlijker omdat de Developer website van Android Wear de Asus ZenWatch 2 meegenomen heeft in het overzicht van wearables met de nieuwste versie van Wear.

Moto 360 2nd gen

Motorola

Of de eerste generatie van de Moto 360 de update krijgt is onbekend. Google zou momenteel dit aan het overwegen zijn, zo meldt Motorola op Twitter. De 2e generatie van de Moto 360 is ook te zien op de foto op de Developer website van Android Wear. De komst naar deze Moto 360 is nog niet bevestigd, maar we kunnen het ons niet voorstellen dat de update niet voor deze smartwatch uitgebracht zal gaan worden. Over de Moto 360 Sport zijn geen berichten bekend over de update.

Sony en Samsung

Van zowel Sony (voor de Sony SmartWatch 3) als Samsung (met de Gear Live) is onbekend of zij Android Wear 2.0 naar hun horloges uit zullen brengen. Beide bedrijven zeggen niet te kunnen reageren over of de updates gepland staan voor deze apparaten.

Fossil en Tag Heuer

Fossil heeft nog geen bericht achtergelaten over of het de smartwatch, de Fossil Q Founder, voorziet van Android Wear 2.0. Wij vermoeden van wel, omdat het horloge pas korte tijd op de markt is, maar een bevestiging is er niet. Tag Heuer zal de Tag Heuer Connected updaten naar Android Wear 2.0. Dit heeft de fabrikant bevestigd.

Lees ook:

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel