Android Wear: 27 onmisbare apps voor je smartwatch

Android Wear, het besturingssysteem voor de wearables, is nog niet eens zo lang geleden aangekondigd maar wint sterk aan populariteit. Smartwatches zijn moderne horloges en daar zijn al diverse Android Wear apps voor te vinden. In dit overzicht lichten we 27 Android Wear apps uit die onmisbaar zijn voor de bezitters van een wearable.

Android Wear apps

Android Wear groeit aan populariteit. Steeds meer applicaties worden uitgebracht voor Android Wear en ook steeds meer apps krijgen ondersteuning tot de aangepaste versie van Android voor de smartwatch. Met deze 27 apps kan je nog meer uit je Android Wear-horloge halen.

Android Wear

Android Wear app

We beginnen met de officiele Android Wear app. Deze is nodig om de smartwatch met je smartphone te koppelen. Verder kan je in de Android Wear app van Google de instellingen aanpassen, de watch face veranderen en bepaalde spraakopdrachten beheren.

Wear OS by Google
Wear OS by Google
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Watchmaker

watchmaker

De app Watchmaker maakt het mogelijk om een eigen watchface te ontwerpen en deze te gebruiken op je smartwatch. Je kan de vormgeving van de wijzerplaat, de aanduiding voor minuten, uren en seconden aanpassen en nog diverse andere instellingen aanpassen naar eigen wens. In de gratis versie zijn de mogelijkheden beperkt, maar voor velen zullen de beschikbare mogelijkheden de gebruiker niet teleur stellen.

Watch Faces - WatchMaker 100,000 Faces
Watch Faces - WatchMaker 100,000 Faces
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Feel The Wear

Feel the Wear

Met Feel The Wear kan je per applicatie zelf instellen hoeveel en hoe de smartwatch moet trillen. Hierdoor kan je zelf gemakkelijker herkennen welke applicatie de melding geeft. Het is bijvoorbeeld mogelijk om bij WhatsApp het horloge drie keer te laten trillen en bij een melding van een nieuws-app vier keer.

Feel The Wear - Notifications TTS
Feel The Wear - Notifications TTS
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Evernote

Evernote Android Wear

Met Evernote kan je een via je smartwatch je notities bekijken, je boodschappenlijstje nalopen of inzicht krijgen in andere dingen die je in Evernote hebt opgeslagen. Met je stem kan je direct een commando uit laten voeren door de applicatie. Ook kan je bepaalde taken en notities weer laten geven op basis van je locatie.

Evernote for Android Wear
Evernote for Android Wear
Ontwikkelaar: Evernote Corporation
Prijs: Gratis

Tweetings

Tweetings Android Wear

We schreven op DroidApp al eerder de uitgebreide Tweetings review. Deze Twitter-app is niet alleen op de smartphone erg nuttig en uitgebreid, het heeft ook ondersteuning voor Android Wear. Je timeline doorbladeren, je ‘mentions’ nalopen en natuurlijk zelf een tweet sturen. Het is slechts een selectie van de mogelijkheden die deze Twitter-app je biedt op Android Wear.

Tweetings for Twitter
Tweetings for Twitter
Ontwikkelaar: RBD Solutions Limited
Prijs: € 2,49+

Runkeeper

Android Wear Runkeeper

Runkeeper is een populaire hardloop-app voor Android. Vergeet de speciale fitness-armbanden. Met de app Runkeeper op je smartwatch hou je precies bij hoe je er voorstaat qua beweging. Op je wearable kan je met Runkeeper precies bijhouden hoeveel calorieën je verbrandt hebt, hoeveel stappen je hebt gelopen en nog tal van andere dingen.

Runkeeper - GPS Rennen Lopen
Runkeeper - GPS Rennen Lopen
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

IF (IFTTT)

IFTTT Android Wear

Met de applicatie IF (voorheen IFTTT) kunnen bepaalde acties uitgevoerd worden. Wanneer iets gebeurt, moet iets anders gebeuren. De ondersteuning voor Android Wear maakt het aantal mogelijkheden weer een stuk breder. Wanneer je thuis komt kan je een welkomstgroet ontvangen op je smartwatch, of je kan met een druk op de knop een kaart delen via Facebook met je actuele locatie. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden met IF op je wearable.

IFTTT
IFTTT
Ontwikkelaar: IFTTT, Inc
Prijs: Gratis+

Find My Phone (Android Wear)

Find my Phone Android Wear

Met de handige gratis app Find My Phone vind je altijd weer je telefoon terug. Het maakt hierbij niet uit of je smartphone op stil staat, met een druk op de knop zal de telefoon gaan rinkelen. Middels een betaalde in-app aankoop kan je ook de ringtone veranderen, het scherm van je telefoon laten knipperen of de helderheid aanpassen.

Find My Phone (Android Wear)
Find My Phone (Android Wear)
Ontwikkelaar: NICK APPS
Prijs: Gratis+

Sleep as Android

Sleep as Android

Sleep as Android is een slimme wekker die precies bij kan houden hoe je slaapt. Met interessante statistieken en grafieken krijg je inzicht in je slaappatroon. Daarbij kan Sleep as Android audio opnemen als er geluid wordt waargenomen boven een bepaalde waarde, handig als je praat in je slaap. Met de Android Wear-ondersteuning kan er nog beter gemeten worden hoe je slaapt.

Wear Audio Recorder

Wear Audio Recorder

Met Wear Audio Recorder kan je gemakkelijk geluid opnemen. Handig tijdens een gesprek, vergadering, lezing of andere dingen die je later nog eens terug wilt luisteren. Je bestanden die opgenomen zijn met je smartwatch kan je vervolgens terugluisteren via je smartphone. Daarnaast kunnen de fragmenten opgeslagen worden in ‘de cloud’ zoals Dropbox of Google Drive. De applicatie bevat een aantal in-app aankopen waarmee je het aantal functies kunt uitbreiden.

Wear Audio Recorder
Wear Audio Recorder
Ontwikkelaar: BinomV
Prijs: Gratis+

Wearable Widgets

Wearable widgets

Je widget direct op je smartwatch? Dat kan met de app Wearable Widgets. Deze applicatie maakt het mogelijk om een widget als achtergrond op je Android Wear-horloge te gebruiken. In de gratis versie van de applicatie krijg je de mogelijkheid om maximaal één widget in te stellen. Mocht je er meer in willen stellen dan kan je dit doen met een in-app aankoop. Wearable Widgets biedt niet alleen ondersteuning voor Android Wear, maar ook voor Google Glass, Sony Smartwatch en Samsung Gear.

Wearable Widgets
Wearable Widgets
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Reisplanner Wear

Reisplanner Wear

We hadden met de app Wearable Widgets al de mogelijkheid om de NS widget te gebruiken op de smartwatch. Toch heeft de Nederlandse Spoorwegen een eigen NS Reisplanner uitgebracht voor Android Wear. Met Reisplanner Wear plan je gemakkelijk je reis van A naar B en je wordt op de hoogte gehouden van eventuele vertragingen of spoorwijzigingen. Ben je op plaats van bestemming, dan zal de applicatie je desgewenst je helpen herinneren dat je uit moet checken!

Reisplanner Wear
Reisplanner Wear
Prijs: Gratis

TV Gids Wear

TV Gids Wear

TV Gids Wear brengt de televisiegids naar je smartwatch. Je bladert gemakkelijk door je favoriete zenders. Vervolgens kan je bij een programma dat je graag vanavond wilt zien, een reminder instellen. Op deze manier vergeet je niet naar je favoriete tv-programma te kijken. Lees ook het nieuwsbericht over TV Gids Wear.

TV Gids Wear
TV Gids Wear
Ontwikkelaar: Bart Nijland
Prijs: Gratis

Todoist

Android Wear Todoist

Todoist is een handige taken-app voor Android en nog veel meer platformen. Onlangs kwam Todoist met een uitgebreide update voor de Android-app waarin veel Material Design werd toegevoegd. Todoist met Android Wear ondersteuning werd in december uitgebracht. In dat uitgebreide artikel lees je alles over de mogelijkheden die de Android Wear-ondersteuning te bieden heeft.

Todoist: To-do list & Planner
Todoist: To-do list & Planner
Ontwikkelaar: Doist
Prijs: Gratis+

Wear Buddy

Wear Buddy

Wear Buddy is een handige toepassing op je smartwatch die je helpt om dingen niet te vergeten. Je krijgt een melding als je bijvoorbeeld je telefoon bent vergeten. Wanneer de telefoon buiten het bereik van de smartwatch is, zal je op je wearable een melding krijgen. Daarnaast kan je ook een melding krijgen als de batterij van je telefoon bijna leeg is of diverse andere handige dingen.

Wear Buddy
Wear Buddy
Ontwikkelaar: Luigi Notaro
Prijs: Gratis

MyRoll Gallery

myroll gallery android wear

Met MyRoll Gallery kan je niet alleen je foto’s bekijken op je smartphone of tablet, maar ook direct op je smartwatch. Vanaf je Android Wear horloge kan je naast het bekijken van een foto ook direct de foto verwijderen of direct naar Facebook uploaden. Met Photo Notifications kan je direct na het maken van een foto een melding krijgen op je smartwatch, om de foto te bekijken.

Gallery
Gallery
Ontwikkelaar: Flayvr Media
Prijs: Gratis+

Google Keep

Google Keep Android Wear

Google Keep op je wearable maakt het mogelijk om snel toegang te krijgen tot je taken en notities. Met je stem kan je direct een nieuwe taak aanmaken en ook kan je lijsten delen met vrienden. In april bracht Google nog meer mogelijkheden voor Google Keep naar Android Wear.

Google Keep - Notities en lijsten
Google Keep - Notities en lijsten
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Calendar for Android Wear

calendar wear

Met Calendar for Android Wear heb je snel toegang tot je afspraken. Via je smartwatch heb je een maandoverzicht die je vervolgens nauwkeuriger kunt bekijken per dag. Op deze manier hoef je niet heel je smartphone voor de dag te halen om te kijken of er nog agenda-items staan voor die dag.

Calendar For Wear OS (Android Wear)
Calendar For Wear OS (Android Wear)
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lockable

lockable android wear

Een poos geleden schreven we al over de app Lockable. Lockable is een handig vergrendelscherm voor je smartwatch met Android Wear. Je kan middels swipe, pincode of patroon het scherm van je wearable ontgrendelen, net zoals dat bij een smartphone gedaan kan worden.

Lockable
Lockable
Ontwikkelaar: Mohammad Adib
Prijs: Gratis+

Appie

001278418_002_02-appie-app-Moto_360

De supermarktketen Albert Heijn bracht in april van dit jaar een update uit voor de Appie App. Vanaf toen was de Appie app voorzien van Android Wear ondersteuning. Voortaan hou je een hand vrij tijdens het doen van boodschappen, omdat je je boodschappenlijst gemakkelijk bij kunt houden via je smartwatch.

Albert Heijn supermarkt
Albert Heijn supermarkt
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Duolingo

Duolingo Wear

Snel je taalkennis uitbreiden met een cursus Engels, Zweeds of Spaans? Met Duolingo voor Android Wear kan je niet alleen via de smartphone-app op een gratis en handige manier je talen ophalen, maar ook op je smartwatch opdrachten doorlopen. De smartwatch variant van Duolingo is wel minder uitgebreid dan de app zelf, maar kan toch nog erg nuttig zijn. Op je smartwatch krijg je een woord in de andere taal te zien, waarvan jij de vertaling binnen een paar tellen moet bedenken. Vervolgens komt de juiste vertaling in beeld en kan je aangeven of je dit in gedachten had, of dat je het fout had.

Leer Engels met Duolingo
Leer Engels met Duolingo
Ontwikkelaar: Duolingo
Prijs: Gratis+

Video Gallery for Android Wear

Video Gallery for Android Wear

Video’s bekijken op je smartwatch is misschien niet direct iets wat je snel zou doen. Toch is dit mogelijk met de app Video Gallery for Android Wear. Het ziet automatisch de videobestanden en mappen van je smartphone en je kiest vervolgens de desbetreffende video op je smartwatch.

Video Gallery for Wear OS (Android Wear)
Video Gallery for Wear OS (Android Wear)
Ontwikkelaar: appfour
Prijs: Gratis+

Wear Mini Launcher

Wear Mini Launcher

De app Wear Mini Launcher lijkt misschien na de update naar de nieuwste versie van Android Wear overbodig, toch heeft deze app nog een aantal handige toevoegingen. Via de toepassing kan je snel de Wear-apps bekijken, verbergen of openen. Je kan hierbij zelf kiezen van welke kant van het scherm je dit wil laten doen. Nog een keer vegen geeft je een overzicht van quick settings waarbij je bijvoorbeeld snel de WiFi-verbinding van je telefoon in- of uit kan schakelen. Een handige toepassing!

Wear Mini Launcher
Wear Mini Launcher
Ontwikkelaar: Mini Tools
Prijs: Gratis+

Wear Camera Remote

Wear Camera Remote

Direct je smartphone-camera bedienen vanaf je smartwatch. Bij het openen van Wear Camera Remote op je smartwatch opent direct de camera op je telefoon. Vanaf het horloge kan je daarnaast schakelen tussen de camera aan de achterzijde en de front-camera, de zelfontspanner inschakelen en de flitser aan of uit zetten.

Wear Camera Remote
Wear Camera Remote
Ontwikkelaar: Dheera Venkatraman
Prijs: Gratis

Attopedia

attopedia

Wikipedia artikelen lezen op je smartwatch, het kan met de app Attopedia. De vele onderwerpen die in Wikipedia te vinden zijn, kan je voortaan terugvinden op je wearable. Via Attopedia kan je door tal van veeg-bewegingen doorbladeren naar de rest van de tekst. Op dit moment maakt Attopedia alleen gebruik van de Engelse versie van Wikipedia.

Attopedia for Android Wear
Attopedia for Android Wear
Ontwikkelaar: Dheera Venkatraman
Prijs: Gratis

Web Browser for Android Wear

wear web browser

Web Browser for Android Wear is vooral een applicatie voor de fun-factor. Met de app kan je zoals de naam al aangeeft internetten op je smartwatch. De toepassing is zo gemaakt dat je ook een kleine variant van het toetsenbord kunt gebruiken. Houd er wel rekening mee dat op dit moment de smartwatches nog niet allemaal over een snelle processor beschikken. Hierdoor kan het langer duren totdat een webpagina geladen is. Hoewel de applicatie in het begin gratis was, is die dat sinds kort niet meer helaas.

Web Browser for Wear OS (Android Wear)
Web Browser for Wear OS (Android Wear)
Ontwikkelaar: appfour
Prijs: Gratis+

Wearculator

Wearculator

Wearculator is een rekenmachine voor je smartwatch. Even snel een som uitrekenen of een percentage berekenen? Je hoeft niet langer meer je smartphone uit je zak te halen hiervoor. Via de calculator op je horloge krijg je gemakkelijk de uitkomst.

Wearculator - a calc for Wear
Wearculator - a calc for Wear
Ontwikkelaar: Everystripe
Prijs: Gratis

Mis jij nog een handige Android Wear app? Laat het weten door een reactie achter te laten onder dit bericht!

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op 22 oktober 2017.

Lees ook

Reageer op dit artikel