Android Wear: grote update brengt handige functies

Android Wear krijgt een grote update. De nieuwe update die in de komende weken uitgerold gaat worden, bevat een aantal nieuwe functies. Een van de nieuwe functies is dat je smartwatch blijft werken als je telefoon nog thuis ligt.

Android Wear update

Google rolt vanaf nu in de komende weken een grote update uit voor Android Wear. Android Wear krijgt met de update WiFi-ondersteuning, hierdoor kan je smartwatch functioneren als het verbonden is met een WiFi-netwerk. Daarbij moet ook wel je telefoon verbonden zijn met een WiFi-netwerk. Handig, als je je smartphone bent vergeten en deze nog op de salontafel ligt.

Android Wear

Je smartwatch met Android Wear kan je voortaan bedienen met ‘wrist gestures’. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld door je kaarten kunt scrollen door je pols om te draaien. Hierdoor hoef je niet meer je vingers te gebruiken om de wearable te bedienen. Door de pols de andere kant op te draaien kan je teruggaan in de kaarten, mocht je te snel zijn met het scrollen.

Nieuw in de update voor Android Wear is verder nog dat bepaalde apps gebruik kunnen maken van ‘display always on’ waardoor tijdens belangrijke handelingen het scherm niet uitgeschakeld wordt. Daarnaast kan je binnenkort een batterij-besparende functie terugvinden. Het scherm zet kleuren om in een zwart-wit weergave, waarmee de accu van de smartwatch minder snel belast wordt.

Android Wear

Android Wear geeft ook snel toegang tot je contacten. In een nieuw menu kan je voortaan naast de apps die beschikbaar zijn, je contacten terugvinden. Wanneer je in de bus zit, kan je niet even terugpraten tegen je smartwatch. Als je toch wilt antwoorden, wordt het nu mogelijk om snel via bijvoorbeeld Hangouts een bericht te beantwoorden middels een emoji. Ook kan je zelf emoticons tekenen. Zodra ze herkend worden kan je deze versturen.

emoji-android-wear

Zoals gezegd zal de update voor Android Wear in de komende weken uitgerold worden voor alle Android Wear-smartwatches.

via

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel