Android Wear 2.8 uitgebracht: dit zijn de nieuwe functies

Android Wear is de aangepaste versie van Android voor de smartwatches. Nu heeft Google Android Wear 2.8 uitgebracht en deze is voorzien van een aantal nieuwe functies en verbeteringen. Die hebben we voor je op een rij gezet.

Android Wear 2.8

Android Wear 2.8 is uitgebracht door Google. Met de nieuwe versie van de update voor de smartwatches krijgen bezitters weer een reeks nieuwe mogelijkheden, twee om precies te zijn. Toch komt de update zeker van pas, want het maakt het gebruik weer een stuk prettiger. Bezit je smartwatch over een OLED-scherm, zoals de Huawei Watch 2, dan wordt de achtergrond niet langer meer grijs, maar zwart weergegeven. Dit heeft als voordeel dat er veel minder energie verbruikt wordt.

Android Wear 2.8

Een andere verbetering vinden we terug bij de notificaties. De lay-out van notificaties is aangepast en de meldingen staan wat meer op elkaar. Vooral voor wearables met kleinere schermen, kan er zo meer informatie in hetzelfde beeld getoond worden. De nieuwe notificatie-weergave moet het hierdoor makkelijker maken om sneller notificaties af te lezen.

De update wordt in de komende dagen uitgerold, waardoor het kan zijn dat de update nog niet voor iedereen beschikbaar is. Zodra dit wel het geval is, zul je hiervan een melding krijgen op je smartwatch. Echter kan de update ook automatisch al gedownload worden uit de Google Play Store, want zo werkt het nieuwe updatebeleid.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel