Android Wear 2.6: recente apps, nieuwe icoontjes en meer opties

Bezitters van een smartwatch met Android Wear kunnen een nieuwe update verwachten. De app is geüpdatet naar Android Wear 2.6 waarbij een reeks nieuwe functies beschikbaar komen.

Android Wear 2.6

Dankzij een update naar versie 2.6 van de Android Wear app is de smartwatch-bediening weer verder verbeterd. Eerder wel al bekend dat Google sneller updates wil uitbrengen voor Wear middels Play Store-updates. Met deze update zien we daar een voorbeeld van.

De tekstgrootte van meldingen wordt nu aangepast aan de berichtlengte en zo kunnen er bijvoorbeeld ook extra regels gebruikt worden voor het weergeven van de tekst op het kleine scherm. Een andere verbetering vinden we bij de snelle instellingen. Zo wordt nu getoond welke verbindingen er actief zijn zoals WiFi en Bluetooth. Deze worden getoond naast de batterij-indicator.

Je vindt bij de instellingen voor het toevoegen van een snelkoppeling nu extra opties. De zogenoemde ‘widget’ voor je smartwatch kun je bij algemene snelkoppelingen nu ook kiezen voor het tonen van recent gebruikte apps. Deze kun je dan direct openen op je wearable.

Google heeft in Android Wear 2.6 ook nog een andere nuttige verbetering doorgevoerd. Het kan nu beter reageren op aanrakingen en ‘lang drukken’ die per ongeluk worden uitgevoerd. Zo moet bijvoorbeeld voorkomen worden dat een melding per ongeluk al weggeveegd wordt.

De update wordt als app-update via de Google Play Store uitgerold. De enige voorwaarde is dat je smartwatch draait op Android Wear 2.0.

Wear OS by Google
Wear OS by Google
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel