Android Wear 2.0 updates voortaan via Play Store: stiekem al 3 nieuwe functies toegevoegd

Google heeft bekend gemaakt dat het een nieuwe update uitrolt voor smartwatches met Android Wear 2.0. Opvallend is dat er geen OTA-update om de hoek komt kijken, maar dat de update gewoon via de Play Store geïnstalleerd kan worden. De update die nu stil is doorgevoerd, brengt een hele fijne verbetering.

Android Wear 2.0 update via Play Store

Een developer van Google heeft aangekondigd dat updates voor Android Wear 2.0 voortaan via de Play Store verspreid kunnen worden. Dit heeft als voordeel dat updates sneller uitgerold kunnen worden, en dat in geval van problemen een probleem sneller verholpen kan worden. Voorheen was het enkel mogelijk om updates via een OTA-update te verspreiden, iets wat ook veel meer tijd in beslag neemt.

Android Wear 2.0 Play Store

Google heeft ook laten weten dat er van de week al is begonnen met het doorvoeren van een nieuwe update, zonder dat de gebruiker dit doorheeft. Hierbij zijn meerdere nieuwe functies doorgevoerd. Zo is er ondersteuning voor chat-apps van derden in de contacten-app. Dit heeft als voordeel dat je snel een bericht naar diegene kunt sturen via bijvoorbeeld Telegram en WhatsApp. Andere verbeteringen die door Google bekend zijn gemaakt zijn hieronder te vinden;

  • 3rd party chat app support in Contacts
  • Reduce accidental entry into the watch face picker
  • Improve Play Store discoverability for new users
  • Other features and bug fixes

De functies zijn toegevoegd aan smartwatches welke voorzien zijn van Android Wear 2.0. Google geeft verder aan dat er in de komende maanden gewerkt wordt aan nog meer updates die nieuwe verbeteringen brengen naar de slimme horloges.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel