Google presenteert nieuwe versie van Android Wear: eerst als beta-versie

Android Wear is het voor smartwatch geoptimaliseerde besturingssysteem van Google. Er is nu door Google een nieuwe beta-versie vrijgegeven met aan aantal aanpassingen.

Nieuwe Android Wear beta met Oreo-verbeteringen

Er is een nieuwe beta-versie uitgebracht door Google voor Android Wear. Smartwatches worden hiermee voorzien van een aantal verbeteringen, maar de lijst met veranderingen is niet heel lang.

In de nieuwste beta kondigt Google aan dat er ondersteuning is voor de notificatie-kanalen die we kennen uit Android 8.0 Oreo. Op dit moment is de ondersteuning voor deze kanalen nog karig, maar wellicht dat het met een grotere aanwezigheid van de nieuwe Android-versie zal groeien.

LG Watch Sport

Tevens heeft Google wijzigingen aangekondigd in het accuverbruik. Apps die op de achtergrond draaien zouden met de nieuwe versie minder batterij verbruiken en ook het opvragen van de locatie moet minder energie verbruiken.

Google meldt dat dit de enige beta-versie is die zal verschijnen voordat de uiteindelijke update wordt uigerold. Echter komt de beta-versie alleen beschikbaar voor de LG Watch Sport. Het is niet bekend voor welke smartwatches de uiteindelijke update zal verschijnen en wanneer dit zal gebeuren.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel