LG en Google presenteren nieuwe smartwatches: LG Watch Style en Watch Sport

Zojuist hebben LG en Google samen twee nieuwe smartwatches gepresenteerd. Zowel de LG Watch Style als de LG Watch Sport draait op Android Wear 2.0, dat eveneens vandaag aangekondigd werd. Nu de aankondiging achter de rug is, zetten we alle details voor je op een rij.

LG Watch Sport en Watch Style

LG heeft vandaag de nieuwe smartwatches aangekondigd waarover we al van alles te weten zijn gekomen. Het gaat om de Watch Style en Watch Sport, en hiervoor heeft LG samengewerkt met Google. Allebei de horloges draaien op Android Wear 2.0 en hiermee is LG de eerste fabrikant die horloges van deze nieuwe versie van Android Wear voorziet. We zetten van beide smartwatches de details voor je op een rij. Voor een uitgebreid overzicht met nieuwe functies en verbeteringen in Wear 2.0 raadpleeg ons Android Wear 2.0 artikel.

LG Watch Style

LG Watch Style

De LG Watch Style is voorzien van een 1,2 inch display met een resolutie van 360×360 pixels. Daarbij heeft de watch één knop aan de zijkant en is de smartphone uitgerust met 4GB opslagruimte en 512MB RAM-geheugen. Bij deze smartwatch is de band verwisselbaar. De Style is verder voorzienvan een 240 mAh accu, een IP67-certificering en de Snapdragon Wear 2100 processor.

LG Watch Sport

LG Watch Sport

De duurste en meest uitgebreide wearable is de LG Watch Sport. Deze watch heeft een 1,38 inch scherm, zoals vandaag al uitlekte, met een resolutie van 480×480 pixels. In tegenstelling tot de Style is de horlogeband niet verwisselbaar bij deze smartwatch. Wel is er een hartslagmeter en GPS, NFC en 4G. Deze drie dingen zijn niet aanwezig bij de Style. De Watch Sport is IP68-gecertificeerd en voorzien van een speaker. Aan de zijkant bevinden zich drie toetsen.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De prijzen van de horloges zijn voor de Amerikaanse markt als volgt; 249 dollar (omgerekend zo’n 233 euro) voor de Watch Style en 349 dollar (omgerekend zo’n 326 euro) voor de Watch Sport. De prijzen voor Nederland zijn nog niet bekend. Het is echter ook nog maar de vraag of de watches naar Nederland komen. LG heeft tegenover de collega’s van Tweakers bevestigd dat de twee horloges voorlopig niet naar Nederland zullen komen. Vanaf vrijdag zijn ze te koop in de Verenigde Staten.

Lees ook

Reageer op dit artikel