LG en Google komen met twee smartwatches; Android Wear 2.0 komt 9 februari

Android Wear 2.0 kunnen we in februari verwachten, dat nieuws werd al eerder bekend. Nu is een exacte datum bekend. Ook is bekend dat Google samen met LG op deze dag met twee nieuwe Android Wear-smartwatches zal komen. Deze doken eerder op als concepten en nu zijn ook de specificaties bekend.

Android Wear 2.0 en LG

LG en Google komen samen met twee nieuwe smartwatches, zo meldt het doorgaans goed geïnformeerde Evleaks. Volgens de leaker kunnen we deze smartwatches verwachten op 9 februari. De horloges krijgen de namen LG Watch Sport en LG Watch Style. Het merk kwam eerder al met de G Watch G, G Watch R en Watch Urbane. Onderstaande foto laat een concept zien van de smartwatches.

LG Watch Android Wear 2.0

LG Watch Sport

De Sport krijgt een dikte van 14,2 millimeter dik, een 1,38 inch scherm met 480 x 480 pixels als resolutie. Verder wordt de LG Watch Sport voorzien van 768MB RAM, 4GB opslagruimte en een 430 mAh accu. Ook is er ondersteuning voor 3G, 4G, GPS, NFC en natuurlijk WiFi en Bluetooth. Uiteraard is de smartwatch voorzien van Android Wear 2.0.

LG Watch Style

De LG Watch Style krijgt een 1,2 inch display met een resolutie van 360 x 360 pixels. Daarnaast is er 512MB RAM en 4GB opslagruimte. De accu is kleiner dan bij zijn broer, namelijk 240 mAh. Deze wearable krijgt geen ondersteuning voor mobiele netwerken, wel voor WiFi en Bluetooth uiteraard.

Android Wear 2.0

Android Wear 2.0 wordt volgens Evan Blass uitgebracht op 9 februari 2017. Eerder werd al bekend dat de nieuwste versie uitgebracht zou worden in februari. Nu is dus ook de datum bekend. De update wordt naar verwachting uitgerold voor 18 verschillende smartwatches. Hieronder vallende Asus ZenWatch 2/3, Fossil Q-serie, Huawei Watch, LG Watch Urbane, LG Urbane 2nd Edition, LG G Watch R, Moto 360 Sport en Moto 360 Gen 2.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel