Android Wear 2.0: in februari eindelijk als update verkrijgbaar

Google heeft in een mailing aan app-ontwikkelaars laten weten dat de release van Android Wear 2.0 aanstaande is. De ontwikkelaars worden aangespoord om hun apps standalone voor het smartwatch OS te ontwikkelen.

Android Wear 2.0 komt spoedig

Android Wear 2.0 zou eigenlijk vorig jaar uitgebracht moeten worden maar na negatieve feedback van ontwikkelaars stelde Google de release uit. Na een aantal developer previews lijkt het dan eindelijk zo ver, in februari zal het besturingssysteem uitgebracht worden. In een mailing aan ontwikkelaars wordt gesproken over “early February”, een specifieke datum wordt niet genoemd.

Android Wear 2.0 in februari

Op Android Wear 2.0 zal een app winkel aanwezig zijn en kunnen apps zonder hulp van de smartphone draaien. Ontwikkelaars die hun app via deze nieuwe winkel willen aanbieden moeten een aantal stappen doorlopen. Naast het nieuwe besturingssysteem voor de Android smartwatches komt Google ook met twee geheel nieuwe horloges.

Wij zijn benieuwd of Google Android Wear uit het slop weet te trekken. Vorig jaar waren fabrikant niet warm te krijgen voor het ontwikkelen van smartwatches met Android Wear.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel