Android Wear 2.0 preview brengt authenticatie en in-app aankopen naar smartwatch

Een belangrijk onderdeel van Android Wear 2.0 is dat applicaties zelfstandig kunnen werken. Hierdoor wordt het gebruik van een smartphone met een smartwatch verminderd. Om dit mogelijk te maken heeft Google de Android Wear 2.0 developer preview 4 uitgebracht.

Vierde developer preview

Het is de vierde developer preview van het Android Wear platform dat Google uitbrengt. Dit jaar zijn er maar weinig nieuwe smartwatches uitgebracht. Google neemt de tijd om de volgende versie van Android Wear te perfectioneren. Android Wear 2.0 developer preview 4 brengt een aantal nieuwe functionaliteiten naar het slimme horloge zoals eenvoudige authenticatie.

Door het inlogproces zo eenvoudig mogelijk te maken is het op je smartwatch niet nodig om gebruikersnamen of wachtwoorden in te vullen. Met een tik op de Google-inlogknop wordt je bij applicaties ingelogd. Op je smartphone bevestig je wel eerst dat je wilt inloggen maar zonder dat daarbij gegevens ingevoerd moeten worden.

Android Wear developer preview 4

Ook komen in-app aankopen naar de smartwatch, aankopen worden bevestigd middels een viercijferige code. Het swipen om te negeren is ook weer terug in de developer preview, door het swipen van links naar rechts keer je terug naar het vorige scherm in een app.

Naast de verbeteringen voor gebruikers zijn er ook een aantal nieuwigheden voor ontwikkelaars zoals het promoten van een additionele applicatie. Deze en andere features staan beschreven in een blog bericht op het Android ontwikkelaars blog.

Lees ook

Reageer op dit artikel