Laatste Android Wear 2.0 preview uitgebracht, release steeds dichterbij

Android Wear 2.0 is bijna klaar voor het grote publiek maar voordat het zover is kunnen ontwikkelaars de laatste preview versie downloaden. Met de laatste preview versie kunnen developers hun apps gereed maken voor de nieuwe versie van Wear. Er zijn ook nieuwe features toegevoegd.

Android Wear 2.0 laatste preview

De vijfde en laatste preview versie van Android Wear 2.0 kent een aantal bugfixes. Ook is de navigatiebalk te vinden in deze versie van Wear en is er ondersteuning voor NFC Host Card emulatie ingebouwd. Maar het belangrijkste is de ondersteuning voor Apple iOS die vanaf deze versie zit ingebakken. Om applicaties te laten werken met een iOS device moeten ontwikkelaars wel een instelling opnemen in hun apps.

API

Ontwikkelaars die hun apps testen met deze versie kunnen hun apps ook publiceren in de Play Store. Zodat de app meteen verspreid kan worden na de officiële release van Android Wear 2.0. Applicaties dienen gecompileerd te worden tegen API niveau 25. In onderstaande GIF is een indruk te zien van Android Wear 2.0 in combinatie met Telegram, waarbij je stickers vanaf je smartwatch kunt sturen.

Android Wear 2.0 preview

De release van Android Wear 2.0 staat gepland voor februari. Een precieze datum is nog niet bekend maar de komst van nieuwe LG smartwatches op 9 februari doen vermoeden dat ook dan Wear 2.0 verkrijgbaar zal zijn.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel