IFTTT lanceert drie handige ‘DO’-apps en wijzigt naam naar ‘IF’

De automatisering-app IFTTT slaat een nieuwe weg in. De ontwikkelaars van IFTTT hebben drie erg handige nieuwe applicaties gelanceerd onder de naam ‘DO’. IFTTT zal daarnaast voortaan doorgaan onder de naam ‘IF’.

IFTTT is een nieuwe weg ingeslagen met het uitbrengen van drie nieuwe applicaties voor zowel Android als voor Apple iOS. Met IFTTT staat voor ‘If This, Then That’. Met de gratis app IFTTT kunnen bepaalde handelingen automatisch uitgevoerd worden. Hierbij kan het gaan om bijvoorbeeld foto’s die je upload naar Instagram, automatisch op te slaan in je Google Drive of Dropbox. Maar je kan ook instellen dat check-ins uit bijvoorbeeld Swarm/Foursquare netjes in een Google Drive-spreadsheet opgeslagen worden.

Sinds april vorig jaar is IFTTT pas actief op Android. Vandaag heeft IFTTT drie nieuwe DO-applicaties aangekondigd. We hebben de drie nieuwe DO applicaties voor je op een rijtje gezet, zodat je precies weet wat je van de nieuwe apps kunt verwachten. Ook de applicatie van IFTTT heeft een update gekregen vandaag.

Do Button

Do Button heeft als doel om snel een handeling uit te voeren, die je tot vandaag altijd zelf (via een omweg) moest doen. Denk bijvoorbeeld aan het instellen van de Nest-thermostaat met een druk op de knop, of het regelen van je Philips Hue verlichting. Daarnaast kan je er voor kiezen om met een druk op de knop (als widget) iemand een bericht te sturen als je zelf richting huis gaat.

IFTTT Do button

Do Camera

Do Camera laat je je eigen camera personaliseren. Je kan maximaal drie handelingen tegelijk toevoegen aan Do Camera. Je kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld met een druk op de knop de foto te delen naar een specifiek iemand, of bijvoorbeeld de kassabon foto te uploaden naar Evernote. De mogelijkheden zijn ook in Do Camera erg uitgebreid.

IFTTT DO Camera

Do Note

Do Note is je gepersonaliseerde notitieblok. Je kan met een druk op de knop een recept opslaan in je Evernote-account, een ingevoerde afspraak met datum en tijd direct opslaan in je Google Agenda of vanuit Do Note de tekst als tweet verzenden. Ook met Do Note heeft IFTTT een erg handige applicatie weten te realiseren.

IFTTT Do Note

IFTTT update

De eigen applicatie van IFTTT is ook vernieuwd. Met een vernieuwd icoon en een compleet vernieuwde vormgeving is de applicatie weer helemaal fris en fruitig. De recepten in IFTTT worden voortaan op een nieuwe manier weergegeven. Uiteraard blijft de applicatie helemaal gratis beschikbaar.

IFTTT

IFTTT
IFTTT
Ontwikkelaar: IFTTT, Inc
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel