Telegram 3.15 brengt pin-functie, Picture-in-Picture video, IFTTT en meer

De ontwikkelaars van chat-app Telegram brachten kort geleden een interessante update uit voor de Android-applicatie. Vandaag staat er weer een update klaar; Telegram 3.15. Deze update brengt een handige pin-functie voor je berichten, in-app video voor YouTube, IFTTT ondersteuning en nog veel meer.

Telegram 3.15

Er staat een nieuwe update klaar voor Telegram. Eind november werd Telegram 3.14 uitgerold, waarbij verbeteringen werden doorgevoerd in de weergave van profielen, de zoekfunctie werd aangepast en de handige functie Instant View. Ook ontdekte DroidApp aanwijzingen voor de Telegram belfunctie. Deze is helaas in de update naar versie 3.15 nog niet beschikbaar.

Telegram 3.15 IFTTT

IFTTT

In Telegram 3.15 zijn een aantal aanpassingen gedaan en nieuwe functies toegevoegd. Als eerst is er de IFTTT ondersteuning. Hiermee wordt het mogelijk om deze dienst vanuit Telegram te bedienen. Door ‘@ifttt’ te typen in het chatvenster, kunnen er verschillende acties uitgevoerd worden. Je dient wel eerst de IFTTT-bot te activeren door met de zoekfunctie naar @ifttt te zoeken.

 

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om foto’s waarin je op Facebook getagt bent, automatisch naar een chat op Telegram te sturen. Of een foto die je hebt geplaatst op Instagram, automatisch te delen in een chat. Tevens kan je via de bot de kleuren van je Philips Hue lampen aanpassen en tracks die je toevoegt aan een Spotify afspeellijst, automatisch delen met een groep of kanaal op Telegram.

Telegram 3.15 Youtube

Verbeterde fotobewerker en in-app video

De fotobewerker in de Android-app is verder verbeterd. Er zijn nieuwe functies toegevoegd bij de photo-editor. Het is nu mogelijk om nog preciezer de rotatie toe te passen en bij te snijden. Ook is er de vernieuwde videospeler. Tevens is er een mogelijkheid om video’s van YouTube en Vimeo ‘Picture-In-Picture’ te kijken. Hiermee kan je het scherm boven andere schermen weergeven en hoef je niet in hetzelfde venster de video te blijven kijken. Je kunt dus gewoon ondertussen chatten.

telegram 3.15 picture-in-picture

Vastpinnen en geheime chats

Een andere nieuwe functie is de mogelijkheid om chats te pinnen. Dit betekent dat een je een conversatie altijd bovenaan kunt tonen. Normaliter worden de recent gebruikte chats bovenaan getoond. Je kunt in het overzicht met de gesprekken een chat ingedrukt houden. Dan verschijnt er de mogelijkheid om de conversatie vast te zetten. Op dezelfde manier kan je hem ook weer loskoppelen. Het is niet mogelijk om losse berichten zelf te pinnen.

Telegram vastzetten

In Telegram 3.15 is ook het mogelijk geworden om berichten en mediabestanden uit een kanaal of gesprek, door te sturen naar een geheime chat. Dit was voorheen nog niet mogelijk.

Downloaden

Telegram 3.15 is vanaf nu beschikbaar voor Android, via de Google Play Store. Het downloaden van de app kan via onderstaande button. Volg DroidApp op Telegram en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel