Todoist: grote update uitgebracht voor schitterende taken-app

Als we het hebben over taken-apps voor Android zijn er genoeg op te noemen. Todoist is er hier één van en Todoist heeft een grote update gekregen. Zowel qua vormgeving, als op het gebied van functionaliteit heeft de applicatie een grote metamorfose gekregen.

Todoist

Voor de taken-app Todoist is een grote update verschenen. Eerder was de nieuwe vormgeving met de nieuwe functies al in de Todoist beta-versie toegepast. De app krijgt meer Material Design dan ooit en dat laat zich op verschillende manieren zien. Nieuwe animaties moeten de applicatie nog gelikter maken. Ook zal de applicatie meer witruimte krijgen, een nieuw navigatie-menu en een meekleurende notificatiebalk.

Todoist

Material Design en gesture-controls

Met de drijvende knop (in Material Design-taal: FAB button) kan je direct snel een taak aanmaken. Daarnaast zal Todoist verschillende nieuwe gesture-controls krijgen waardoor je bepaalde acties uit kunt voeren door bepaalde te vegen over een taak. Je kan met een veeg een taak uitstellen of voltooien.

Thema’s

Met de komst van thema’s is het mogelijk om de vormgeving van de app nog verder naar eigen hand te zetten. Echter zullen in de gratis versie van Todoist niet alle kleuren beschikbaar zijn. Voor sommige functies en thema’s is een premium account nodig.

Todoist

Todoist herinneringen en Karma

In Todoist kan je aangeven dat je aan het begin van de dag een overzicht van je taken wilt ontvangen. Daarbij kan je op tal van andere apparaten je takenlijst raadplegen, zoals via de browser, tablet of computer. Eerder introduceerde Todoist een nieuwe, interessante functie ‘Todoist Karma‘ waarmee je punten kunt verdienen door bepaalde taken te voltooien. Op deze manier kan je jezelf nog meer motiveren om iets te doen.

Prioriteiten en voorbeelden

Per taak kan je aangeven hoe belangrijk een taak is. Is een taak niet heel bijzonder dan kan je hem bijvoorbeeld ‘prioriteit 4’ meegeven, maar is een taak erg van belang, dan kan je hem ‘prioriteit 1’ meegeven. Ook kan je herinneringen, labels, sub-taken en opmerkingen toevoegen aan een taak. Dankzij de handige functie ‘Datumvoorbeelden’ kan je gemakkelijk een bepaalde datum met tijd selecteren, zodat je niet dit handmatig hoeft in te stellen.

Todoist

Via onderstaande button kan je de compleet vernieuwde versie van de Todoist app downloaden.

Todoist: To-do list & Planner
Todoist: To-do list & Planner
Ontwikkelaar: Doist
Prijs: Gratis+

Lees ook

Reageer op dit artikel