‘Stationsklok’: volwaardige watch face voor Android Wear

In de Play Store is een nieuwe watch face uitgebracht voor je wearable met Android Wear. Dit gebeurt natuurlijk wel vaker, maar de ‘Stationsklok’ is er een uit het rijtje ‘bijzonder’. Met deze applicatie krijg je namelijk een volwaardige stationsklok om je pols, precies zoals je die op het station tegenkomt.

Stationsklok voor Android Wear

Ik was er zelf al best lang naar op zoek, een stationsklok voor Android Wear. Er waren wel een paar alternatieven, maar er was er tot vandaag niet èèn die exact zo was als de klok op het treinstation. De watchface ‘Stationsklok’ is geïnspireerd door de NS stationsklok die je door heel Nederland op de stations ziet hangen.

Stationsklok Android Wear

De NS stationsklok op treinstations heeft iedere minuut een synchronisatiepauze. Daarnaast glijdt de secondewijzer van seconde naar seconde. Na 59 seconden blijft de stationsklok een seconde ‘ op de 12’ staan en ‘stuitert’ een beetje. Al deze elementen zijn doorgevoerd in de watch face Stationsklok.

Stationsklok Android Wear

We hebben ontdekt dat iedere minuut de klok in standby-modus even verspringt. Dit om te voorkomen dat er pixels inbranden. We zijn benieuwd of de ‘Stationsklok’ lang in de Play Store zal blijven staan. In 2012 werd de Zwitserse stationsklok, ontworpen door Mondaine, gebruikt in de klok-app van Apple in iOS. Uiteindelijk is dit tegen betaling opgelost, maar de kans is aanwezig dat ook deze (mooie) watchface niet levenslang in de Play Store zal blijven staan.

Via onderstaande button kan je (gratis) gaan genieten van de stationsklok op je smartwatch!

Stationsklok voor Android Wear
Stationsklok voor Android Wear
Ontwikkelaar: Pixplicity
Prijs: Gratis

bedankt voor de tip, Henk

Lees ook

Reageer op dit artikel