Fossil Q Founder: horlogemerk presenteert smartwatch met Android Wear

Horlogefabrikant Fossil heeft vandaag nieuwe horloges gepresenteerd. De Fossil Q-lijn omvat vier wearables, waarvan er een uitgerust is met Android Wear: de Fossil Q Founder. Fossil zal de smartwatches nog voor het einde van het jaar in de winkels leggen.

Fossil Q-lijn

Fossil heeft vandaag vier nieuwe horloges gepresenteerd. Nu klinkt dat misschien niet heel bijzonder, maar dat is het toch wel. Het horlogemerk heeft namelijk de Fossil Q-lijn aangekondigd waarbij één van de horloges draait op Android Wear. Het horloge zal compatible zijn met zowel Android als Apple iOS. Eerder doken er al berichten op over de lijn Fossil Q.

Fossil Q Founder

Het horloge met Android Wear krijgt de naam ‘Fossil Q Founder’. Deze smartwatch heeft een knop aan de zijkant, maar de precieze mogelijkheden hiervan zijn nog niet bekend. De ronde wijzerplaat valt op en daarbij is er keuze uit een lederen of een metalen band. Voor de processor heeft de horlogefabrikant samengewerkt met Intel. De smartwatches die tot nu toe zijn uitgebracht waren vrijwel allemaal voorzien van een Snapdragon processor van Qualcomm.

De specificaties van de Fossil Q Founder zijn helaas nog niet openbaar gemaakt. Wel is de prijs van de Fossil Q Founder bekend, deze zal rond de 250 euro liggen. Nog voor de kerst moet de wearable in de winkels komen te liggen. Wanneer er meer bekend is over de Fossil smartwatch, dan lees je dat uiteraard op DroidApp.

via Frandroid

Lees ook

Reageer op dit artikel