Android Wear 2.0: de grootste update ooit voor smartwatches

Google heeft tijdens Google I/O de grootste update ooit aangekondigd voor Android Wear. Je hebt niet langer meer je telefoon nodig om je smartwatch werkend te krijgen en apps te gebruiken. Ook voor de liefhebbers van fitness is Android Wear 2.0 een absolute verbetering.

Android Wear 2.0

Voortaan zullen watch faces de belangrijke notificaties tonen. Denk aan gemiste oproepen en nieuw binnengekomen berichten. Dankzij de verbeterde watch faces krijg je voortaan beter inzicht in notificaties. Daarnaast heeft Google de mogelijkheid toegevoegd in Android Wear 2.0 om een geoptimaliseerd toetsenbord te gebruiken en om met de hand teksten te schrijven.

Offline en fitness

Ook voor de fitness-liefhebbers is er veel verbeterd. Tijdens het sporten zorgt de Google Fit API ervoor dat automatisch activiteiten opgeslagen worden. Voortaan functioneert je smartwatch ook terwijl je telefoon uitgeschakeld is. Dit is een lang gekoesterde wens en deze komt nu uit, want apps kunnen nu een rechtstreekse internetverbinding maken. Hierdoor wordt er ook gebruik gemaakt van stand-alone apps. Hierdoor hoef je niet langer meer de applicaties te laden vanaf je smartphone.

Android Wear 2.0

Release

Android Wear 2.0 laat nog wel op zich wachten. Ontwikkelaars kunnen vanaf vandaag aan de slag met de Preview. De consumenten-versie komt in de herfst van dit jaar op de markt.

Lees ook

Reageer op dit artikel