‘Huawei stopt met Android Wear smartwatch en stapt over op Tizen’

Huawei zou al na één smartwatch met Android Wear overwegen om over te stappen naar een ander besturingssysteem. Huawei zou volgens de bronnen samenwerken met Samsung aan een Tizen smartwatch. Een opmerkelijk bericht dat momenteel rondgaat.

Huawei Watch met Tizen?

In maart vorig jaar kwam Huawei met de Huawei Watch, een erg stijlvolle smartwatch met Android Wear. Sinds september 2015 is het horloge in Nederland verkrijgbaar. Toch zou Huawei niet verder willen met Android Wear en nu alternatieven aan het overwegen zijn. Het oog zou hierbij gevallen zijn op Samsung’s Tizen.

huawei-smartwatch

Huawei zou zich hebben aangesloten bij de Tizen Association. Ook zou Google volgens de berichten niet erg meewerkend zijn geweest in de afgelopen tijd. Samen met Apple overheerst Android Wear de smartwatch-markt. Ook Samsung doet het met de Gear-watch niet slecht. Onlangs kwam Samsung met de Gear S3 die vanaf november in de winkels ligt.

Als Huawei inderdaad met Samsung bezig is aan een nieuwe Tizen smartwatch, is dit een erg interessante ontwikkeling. Samsung wil Tizen graag breder aan de man brengen en dit zou het bedrijf erbij zeker kunnen helpen. Beide bedrijven willen niet op de geruchten reageren. Eerder kwam al wel het bericht naar buiten dat we voorlopig geen nieuwe Android Wear smartwatch van Huawei, LG en Motorola zouden gaan zien.

De Huawei Watch is nog altijd een stijlvolle smartwatch en is nog steeds gewoon verkrijgbaar.

Lees ook

Reageer op dit artikel