Voorlopig geen nieuwe smartwatch van Huawei, Motorola en LG

LG, Motorola en Huawei komen voorlopig niet meer met een nieuwe smartwatch. Dit blijkt uit informatie van de fabrikanten zelf. In het najaar was het tot nu toe eigenlijk ieder jaar wel raak met nieuwe Android Wear smartwatches, maar dit jaar niet meer.

Smartwatch

Dit jaar zal er geen smartwatch met Android Wear meer op de markt gebracht worden door de bekendste fabrikanten. Het gaat om de fabrikanten LG, Motorola en Huawei. Alle drie de merken hebben volgens Cnet bevestigd dat ze dit jaar sowieso geen nieuwe smartwatch zullen presenteren.

smartwatch

Vorig jaar kwamen verschillende merken met een nieuwe wearable. Motorola kondigde de Moto 360 (2e generatie) aan en Huawei kwam met haar eerste smartwatch; de Huawei Watch. Ook LG is al langere tijd actief op de wearable-markt; met de LG G Watch, de LG G Watch R en de LG Watch Urbane. Echter is de tweede generatie van de Watch Urbane niet helemaal goed op de markt terecht gekomen, nadat het terug werd geroepen door de fabrikant. In Nederland is de Watch Urbane 2 nooit officieel uitgebracht.

LG G Watch R

Volgend jaar?

Of we volgend jaar wel nieuwe Android Wear smartwatches kunnen verwachten, is nog niet bekend. Wel kwam Asus dit jaar met de Asus ZenWatch 3 die in december op de markt gebracht zal worden. Ook Samsung kwam met de Gear S3, maar deze draaien niet op Android Wear.

Tip: Eén jaar met Android Wear: mijn ervaring met de smartwatch

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel