Asus ZenWatch 3: smartwatch vol mogelijkheden aangekondigd tijdens IFA

Asus heeft zojuist het doek van de Asus ZenWatch 3 gehaald. Het is de derde generatie smartwatch van het bedrijf. Het Taiwanese Asus liet eerder (per ongeluk) al de nieuwe smartwatch zien, maar nu is hij officieel aangekondigd tijdens de IFA in Berlijn. De ZenWatch 3 zit vol mogelijkheden en heeft verschillende handige functies meegekregen.

Asus ZenWatch 3

De Asus ZenWatch 3 is officieel aangekondigd. De smartwatch is voorzien van Android Wear, heeft een AMOLED-display en heeft een schermgrootte van 1,39 inch. Het horloge is voorzien van een roestvrijstalen behuizing met de keuze uit een rubberen of lederen band. Van binnen is het apparaat voorzien van de nieuwste technieken. Speciaal voor smartwatches is de Snapdragon Wear 2100 processor geplaatst, die door Qualcomm speciaal is geoptimaliseerd voor het gebruik in een wearable.

Snel opladen, meer mogelijkheden

Asus heeft de ZenWatch 3 voorzien van een IP67-waterdichte behuizing en een accuduur van twee dagen, of drie dagen bij het gebruik van de Eco energiebesparing-modus Door de Asus ZenWatch 3 een kwartier aan de lader te leggen, moet deze voor zo’n 60 procent weer opgeladen zijn, zo meldt Asus. Ook brengt Asus meer functies naar de watch. Zo kan je kiezen uit meer dan 50 wijzerplaten, kan je nauwkeuriger je activiteiten bijhouden en kan je je eigen wijzerplaten samenstellen. Dankzij twee van de drie knoppen aan de zijkant kan je snel je favoriete app openen op de ZenWatch 3, of zelf een actie kiezen.

Asus ZenWatch 3 accessoires

De Asus ZenWatch 3 zal 229 euro kosten met een rubberen band en 249 euro met een leren band. Het horloge zal in het vierde kwartaal van dit jaar uitgebracht worden. Ook komen er verschillende accessoires zoals een battery pack, een magnetic charger en een standaard om de ZenWatch 3 neer te zetten.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel