LG Watch Urbane: LG kondigt exclusieve wearable aan

LG heeft toch wel onverwacht een nieuwe smartwatch aangekondigd. De LG Watch Urbane is de eerste wearable van LG waarbij het merk de ‘G’ zoals in LG G Watch weg laat. De LG Watch Urbane is een exclusieve, uit metaal vervaardigde smartwatch.

LG Watch Urbane

LG heeft een nieuwe Android Wear smartwatch aangekondigd; LG Watch Urbane. Het horloge is volledig vervaardig uit metaal is heeft een elegant en exclusief uiterlijk. Volgens LG treedt de LG Watch Urbane in de voetsporen van de LG G Watch R, welke ook een ronde behuizing heeft, maar dan van plastic. De LG G Watch R is bestemd voor de actieveling en de LG Watch Urbane zal meer formeel zijn en geschikt zijn voor zowel mannen als vrouwen.

LG Watch Urbane

De LG Watch Urbane heeft een 1,3 inch cirkelvormig P-OLED display. De bazels (ofwel de randen rondom het scherm) zijn bij de nieuwe watch een stuk dunner, zo meldt LG. De behuizing is van roestvrijstaal en beschikbaar in de kleuren gepolijst zilver of goud. De lederen band maakt de LG Watch Urbane een gelikt horloge.

LG Watch Urbane

LG heeft de LG Watch Urbane uitgerust met Android Wear en is daarmee compatible met Android 4.3 Jelly Bean en hoger. Onder de motorkap van de smartwatch is een 1,2 GHz Qualcomm processor te vinden. Het interne geheugen bedraagt 4GB en het werkgeheugen 512MB. De LG Watch Urbane is voorzien van een 410mAh accu en voorziet de gebruiker verder van een hartslagmeter, kompas, gyrometer, accelerometer en een barometer. Daarnaast is de wearable stof- en water resistant (IP67).

LG Watch Urbane

Wanneer de LG Watch Urbane naar Nederland komt is niet bekend gemaakt. Ook de prijs van de LG Watch Urbane is niet bekend gemaakt door LG. Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, wat 1 maart van start gaat, zal LG de Watch Urbane officieel aankondigen. Tot die tijd moeten we het doen met het persbericht.

Lees ook

Reageer op dit artikel