LG toont LG Watch Urbane (2e generatie) en LG V10-smartphone

LG heeft de nieuwe LG Watch Urbane (2e generatie) gepresenteerd. Dit deed het bedrijf tijdens een persevenement waar ook de LG V10 werd getoond. De nieuwe smartwatch van LG is voorzien van een mobiele dataverbinding, bijvoorbeeld 4G. We zetten alle details op een rij.

LG Watch Urbane (2e generatie)

LG heeft vandaag de LG Watch Urbane (2e generatie) gepresenteerd. De smartwatch is voorzien van een 1,38-inch P-OLED scherm met een resolutie van 480 x 480 pixels. Met de diameter van 44,5mm doet de LG Watch Urbane (2e generatie) ogen als een klassiek uurwerk. Het heeft en roestvrijstalen kast en een elastomeer band. De accu heeft een capaciteit van 570 mAh waardoor de batterij nog langer mee moet gaan.

Aan de LG Watch Urbane (2e generatie) bevinden zich drie knoppen. Met deze knoppen krijg je snel toegang tot je contacten, de gezondheids-app en apps. Daarbij biedt het apparaat verschillende fitness-gerelateerde functies zoals het bijhouden van de hartslag, training tips en bewaking van het stress niveau.

LG heeft de Android Wear-smartwatch voorzien van IP67-certificering waardoor het stof- en water resistent is. Tevens is de smartwatch voorzien van netwerk-ondersteuning voor WiFi en Bluetooth. In verschillende markten zal de LG Watch Urbane (2e generatie) ook toegang krijgen tot 3G en 4G, maar of dat ook bij de Nederlandse variant het geval is, moeten we nog even afwachten.

De LG Watch Urbane 2 zal als eerst beschikbaar komen in de Verenigde Staten en Zuid-Korea. Daarna zal de nieuwe wearable met Android Wear naar Europa komen. De precieze details en prijs wordt later bekend gemaakt.

LG Watch Urbane 2e generatie

LG V10

Een andere nieuwe smartphone is ook getoond tijdens de persconferentie van LG. Het gaat hier om de eerder uitgelekte LG V10. Het is de eerste smartphone uit de V-serie. Het apparaat is voorzien van een dubbele 5 megapixel front-camera. Hiermee kunnen groothoek-selfies gemaakt worden van 120 graden. De LG V10 heeft tevens een 5,7 inch QHD IPS Quantum display en een tweede beeldscherm aan de voorzijde. Deze kan de productiviteit verbeteren zonder invloed op de levensduur van de batterij. Er kan het weer, de tijd, de datum en het batterij-percentage getoond worden. Ook kunnen er snelkoppelingen naar apps neergezet worden; handig tijdens het bekijken van een film.

lg V10

De LG V10 is verder voorzien van een uitgebreide camera-interface. Bij de LG G4 was het mogelijk om de camera in handmatige modus te bedienen, nu heeft de LG V10 dit voor de videocamera gekregen. LG heeft de V10 voorzien van Quick-Charge waarmee de 3000 mAh accu sneller opgeladen kan worden. De smartphone is vervaardigd uit roestvrijstaal. Helaas voor Nederland, de LG V10 zal niet naar Europa verscheept worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel