Samsung Gear S3 aangekondigd: nieuwe smartwatch met tijdloos design

Samsung heeft zojuist op de IFA in Berlijn haar nieuwe Gear-smartwatch aangekondigd. De smartwatch komt in de varianten ‘Frontier’ en ‘Classic’. De Samsung Gear S3 moet de huidige S2 opvolgen en komt in twee versies. Samsung spreekt van een tijdloos design waarbij er het horloge nog verder is verbeterd ten opzichte van de Gear S2. Daar hangt echter wel een fors prijskaartje aan.

Samsung Gear S3

Op de IFA heeft Samsung de Gear S3 smartwatch gepresenteerd en verschijn in twee versies; de Gear S3 Classic en Gear S3 Frontier. De laatst genoemde is vooral bedoeld voor degenen die houden van avontuur. De Frontier is voorzien van een robuust design en ondersteuning voor 3G en 4G. De Classic biedt deze ondersteuning niet en is voorzien van een design zoals we dat kennen van een traditioneel horloge.

Samsung Gear S3 Classic

Allebei de Gear S3 varianten hebben een 1,3 inch AMOLED beeldscherm met een resolutie van 360 x 360 pixels en een pixeldichtheid van 278ppi. Het scherm betreft een Corning Gorilla Glass SR+ display, een speciale variant voor wearables van Corning. Deze moet optimale bescherming bieden tegen krassen en ander onheil van buitenaf. Ook heeft de Gear S3 een 1GHz dual-core processor, een 380 mAh accu en zijn ze IP68 gecertificeerd waardoor het resistent is tegen water en stof. Ook is er 4GB opslagruimte en 768MB RAM-geheugen.

Samsung Gear S3 Frontier

Er is GPS-ondersteuning aanwezig, NFC en draadloos opladen. Uiteraard heeft Samsung ook Bluetooth 4.2 geïntegreerd in de smartwatches. Een hartslagmeter is eveneens aanwezig en dankzij de speaker en microfoon kan gewoon een telefoongesprek gevoerd worden via de smartwatch. Anders dan veel andere wearables draait de Gear S3 nog altijd niet op Android Wear maar op het eigen Tizen OS. De smartwatch werkt zowel met Android als met iOS. De bediening gaat zowel via het touchscreen als via de knoppen aan de zijkant.

Vanaf het vierde kwartaal van 2016 ligt de Samsung Gear S3 in de winkels. De adviesprijs is voor beide varianten 399 euro.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel