Android beveiligingspatch augustus 2016: opgedeeld in twee patches

De maandelijkse beveiligingspatch voor augustus 2016 is verschenen en wat meteen opvalt is dat er twee patches zijn uitgebracht. Waarbij de patch van 1 augustus bescherming biedt tegen veertien problemen en de patch van 5 augustus tegen 28 beveiligingsproblemen.

Beveiligingspatch augustus 2016

In de beveiligingspatch van 1 augustus 2016 zijn 14 beveiligingsproblemen opgelost, onder deze problemen één kritiek probleem. De problemen die deze patch oplost zijn op een breed scala aan Android devices terug te vinden. Daarom heeft Google ervoor gekozen om deze patches als aparte bundel aan te bieden aan fabrikanten. Het is aan fabrikanten zelf om ervoor te zorgen dat de patch uitgerold wordt naar klanten.

De beveiligingspatch van 5 augustus is compleet, waarin 28 beveiligingsproblemen worden opgelost waaronder 7 kritieke problemen. Ook worden er in de volledige beveiligingspatch 17 problemen met een hoog risico verholpen. Onder deze problemen zit 1 patch specifiek voor Nexus-apparaten. In de komende weken zal de augustus beveiligingspatch automatisch uitgerold worden naar alle Nexus-toestellen.

Wil je geen week wachten op de beveiligingspatch dan kun je zelf ook de patch installeren door de OTA-update te downloaden of indien nodig, met een schone lei beginnen. De update is te herkennen aan nummers MOB30W, MOB30Y, MTC20F en MMB30S.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel