Nexus 5: beveiligingsupdate zorgt voor problemen met volumeregelaar

De uitrol van een nieuwe beveiligingsupdate voor de Nexus 5 zorgt voor problemen bij een groot aantal gebruikers. Het gaat om de maandelijkse beveiligingsupdate die vanaf deze week door Google is vrijgegeven. De update zorgt bij veel Nexus 5-bezitters voor problemen met de volumeregelaar.

Nexus 5 volumeregelaar

Nexus 5-bezitters maken melding van een vervelende bug na het installeren van de beveiligingsupdate voor juli. Google is deze week begonnen met het uitrollen van de update. Met de beveiligingsupdate van juli worden maar liefst 46 lekken gedicht die allen te maken hebben met de veiligheid van de smartphone en Android.

Op het internet gaan nu verschillende berichten rond over problemen die gebruikers ondervinden. Zo zou het bij sommige gebruikers niet mogelijk zijn om het volume aan te passen tijdens een telefoongesprek. Ook melden verschillende gebruikers dat het geluid op het maximaal ingestelde volume nog erg zacht klinkt.

Nexus 5

Google is door de verschillende gebruikers op de hoogte gebracht. Ook Nederlandse bezitters van de Nexus 5 maken aan DroidApp melding van de problemen met de volumeregelaar. Mocht je de beveiligingsupdate voor juli nog niet gedownload hebben, dan raden we je aan te wachten met de installatie. Google zal naar verwachting een patch uitrollen die de problemen met het volume oplossen. Echter is niet bekend wanneer we deze update kunnen verwachten.

Gebruikers van andere Nexus-toestellen, zoals de Nexus 5X of Nexus 6P hebben zover bekend geen problemen met de volumeregelaar.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel