Android beveiligingsupdate februari 2017 verschenen: 35 lekken gedicht

Google heeft de maandelijkse beveiligingsupdate vrijgegeven voor februari 2017. In deze patch zijn 35 lekken in het Android besturingssysteem gedicht. Daarmee is de update van februari minder groot dan bijvoorbeeld vorige maand.

Android beveiligingsupdate februari 2017

In de beveiligingsupdate van februari 2017 zijn een tweetal kritieke lekken gedicht. Deze lekken maakte het mogelijk om externe code ongeoorloofd op het apparaat uit te voeren. De patch met het beveiligingsniveau van 1 februari beschermt tegen deze en nog 14 andere beveiligingsproblemen.

Een tweede patch bevat meer pleisters voor beveiligingsproblemen binnen Android. Een groot aantal van deze problemen zijn gevonden in drivers voor diverse componenten in smartphones en tablets. Deze patch met beveiligingsniveau van 5 februari 2017 dicht 19 lekken plus de 15 lekken uit de 1 februari 2017 patch. Wie in het bezit is van een Google Nexus of Pixel smartphone zal de beveiligingsupdate automatisch ontvangen.

Je kunt ook zelf een Google smartphone of tablet patchen naar het laatste beveiligingsniveau middels de OTA-download of de systeemimages. De updates kun je herkennen aan de volgende buildnummers:

  • Pixel en Pixel XL (NOF26V)
  • Nexus 5X, Nexus 6P, Pixel C (N4F26O)
  • Nexus 6 (NBD91Y)
  • Nexus Player (NMF26X)
  • Nexus 9 (N4F26Q)
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel