Android beveiligingsupdate januari 2018: 38 lekken worden gedicht

Google heeft de nieuwe beveiligingsupdate vrijgegeven voor het Android-besturingssysteem. Het gaat om beveiligingsupdate januari 2018 waarin bijna veertig lekken worden opgelost. De update wordt direct verspreid voor verschillende Nexus- en Pixel-toestellen.

Beveiligingsupdate januari 2018

De maand januari is begonnen, wat betekent dat er een nieuwe security patch klaarstaat voor Android-toestellen. Google heeft namelijk beveiligingsupdate januari 2018 vrijgegeven. Het is tevens de eerste security patch die Google dit jaar heeft uitgebracht. De update wordt vanaf nu direct beschikbaar gesteld voor verschillende Nexus- en Pixel-toestellen. Andere fabrikanten kunnen de update nu ook optimaliseren voor hun toestellen.

Android beveiligingsupdate januari 2018 bevat in totaal 38 patches tegen de lekken in Android. Overigens zijn niet alle 38 lekken specifiek voor ieder toestel. Sommige patches zijn alleen voor bepaalde merken of bepaalde type processoren bedoeld.

Iedere maand rolt Google een security patch uit om de beveiliging van Android te kunnen garanderen. Een aantal fabrikanten is trouw in het uitrollen van deze beveiligingsupdates voor hun toestellen, zo kon je lezen in ons opinie-artikel over Android-updates.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel