De 10 beste apps van december 2017 (+ het belangrijkste nieuws)

De laatste maand van 2017 ligt inmiddels achter ons en dus blikken we in deze maand terug. In dit overzicht hebben we de 10 beste Android-apps van december en het belangrijkste nieuws uit deze maand voor je op een rij gezet.

Android in december

In december 2017 zijn er veel lijstjes verschenen. Als eerst was er het overzicht met 50+ beste apps van 2017. Daarnaast verscheen het uitgebreide jaaroverzicht van ons en publiceerden we ‘Het beste van DroidApp in 2017’. Alle DroidApp-schrijvers hebben daarnaast hun eigen onmisbare apps van het afgelopen jaar gedeeld. Een overzicht daarvan vind je hier.

Daarnaast was er nog ander nieuws te melden. Verschillende merken rolden Oreo uit voor hun toestellen; zoals Asus voor de ZenFone 4, General Mobile voor de GM 6 en ook de OnePlus 5 kreeg de update. Het Koreaanse Samsung kwam met de introductie van de Galaxy A8 (2018) die volgende week in Nederland te koop zal zijn. De HTC U11+, LG V30 en BlackBerry Motion werden in december uitgebracht in ons land, Shazam werd overgenomen door Apple en T-Mobile neemt Tele2 over. Google lanceerde drie experimentele foto-apps voor Android. KPN startte met Visual Voicemail en Qualcomm presenteerde de Snapdragon 845.

In december verschenen de volgende reviews:

Ook gingen we in de twaalfde maand van het jaar door met onze rubriek ‘De vergeten smartphone/telefoon’. Hierin hebben we de volgende toestellen behandeld; Nokia 6300 uit 2007, HTC Radar uit 2011, Sony Ericsson W995 uit 2009 en Samsung Galaxy Mini S5570 uit 2011.

We hebben ook ons uitgebreide overzicht met OV apps voor in het openbaar vervoer voorzien van een update en schreven een artikel met meer dan 25 Galaxy Note 8 tips. Hieronder vind je een overzicht van de beste apps van december 2017, een selectie in willekeurige volgorde.


Google Datally

Google Datally

Google bracht in december de Datally app uit, een applicatie die je helpt om data te besparen. Het idee is een beetje vergelijkbaar met dat van Opera Max. Door met een VPN-server te verbinden kan het dataverkeer gecomprimeerd worden en zo verbruik je minder uit je internetbundel. Je ziet in Google Datally precies welke apps het meeste data verbruiken en op welk moment van de dag, week of maand dat gebeurt.

Datally: data saving app by Google
Datally: data saving app by Google
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Reddit

Reddit app update

De Reddit-app voor Android werd deze maand voorzien van een ingrijpende update. Er werd een theater-modus toegevoegd, samen met het toekennen van een ‘flair’ aan een bericht en het direct kunnen lezen van zogenoemde top comments. Daarbij krijgen ook moderators meer mogelijkheden met de Mod Queue.

Reddit
Reddit
Ontwikkelaar: reddit Inc.
Prijs: Gratis+

Microsoft OneDrive

OneDrive 5.1

Als je graag gebruik wilt maken van ‘de cloud’ voor het opslaan van je bestanden, dan zijn er een reeks grote aanbieders. Naast bijvoorbeeld Dropbox, Box en Google Drive is er ook OneDrive van Microsoft. Die laatste heeft deze maand een grote update uitgebracht; OneDrive 5.1. In deze versie werd de interface voorzien van een nieuwe lik verf en werd ook de bediening aangepast.

Microsoft OneDrive
Microsoft OneDrive
Ontwikkelaar: Microsoft Corporation
Prijs: Gratis+

Friendly for Facebook

Friendly for Facebook app

We schreven deze maand ook over Friendly for Facebook. Met deze applicatie heb je alle mogelijkheden van Facebook gebundeld in één applicatie. Geen aparte chat-app meer dus, maar gewoon in Friendly beschikbaar. Je kunt de app afgrendelen met een wachtwoord/pincode en kiezen uit verschillende thema’s voor een eigen uitstraling. Een erg nuttige functie daarbij is het sorteren van je tijdlijn op meest recent en niet meer de volgorde die Facebook je standaard geeft. Alles over deze app vind je in ons uitgebreide artikel over Friendly for Facebook, ik wil niet meer zonder.

Friendly Social Browser
Friendly Social Browser
Ontwikkelaar: Friendly App Studio
Prijs: Gratis+

Google Trips

Google Trips 1.6

Voor het vinden van hotspots, bezienswaardigheden, restaurants en dergelijke voor bijvoorbeeld op vakantie kun je gebruik maken van Google Maps. Google heeft echter ook haar eigen reis-app; Google Trips. In december is Google Trips 1.6 voorzien van een nuttige update die een koppeling toevoegt van Google Maps. Dit betekent dat lijsten en gemarkeerde, opgeslagen plaatsen voortaan uitgewisseld worden tussen de twee apps, waardoor je direct alle favoriete plaatsen uit Maps in je Google Trips app hebt staan.

Google Trips - Travel Planner
Google Trips - Travel Planner
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Max Geheugentrainer

MAX Geheugentrainer app

De Max Geheugentrainer app is een applicatie van de gelijknamige omroep, Max. Je kunt met de toepassing je eigen geheugen trainen. Hiervoor kun je net als bij het televisieprogramma aan de slag met het boodschappenspel of aan de slag met de rekenopdrachten en andere testen. In totaal zijn er vier spellen zoals in het programma beschikbaar, aangevuld met nog eens zes extra spellen voor het trainen van je hersenen.

MAX Geheugentrainer
MAX Geheugentrainer
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Hitlist

Histlist app

Je wilt er even tussenuit, maar geen idee waar je moet beginnen? Als je ook je portemonnee niet volledig leeg wilt schudden is de Hitlist app het installeren waard. Op de redactie zijn we gecharmeerd van de app, want je krijgt een actueel overzicht van wat de goedkoopste steden zijn om naar toe te vliegen. Je kunt hierbij aangeven vanaf welk vliegveld je wilt vertrekken en ook hoeveel dagen je weg wilt. Geen inspiratie? Hitlist kan je ook helpen met het geven van suggesties en een notificatie sturen als een vlucht naar jouw favoriete stad voor een spotprijs beschikbaar is.

Polarsteps

Polarsteps 2.0

Polarsteps was dit jaar mijn meest onmisbare applicatie, want wat een gaaf reisdagboek kun je hierin bijhouden. Niet alleen tijdens de reis was Polarsteps een fijne app, ook erna; lekker nagenieten! Deze maand verscheen Polarsteps 2.0 met een nieuw design en tevens werd de applicatie onlangs uitgebreid met de mogelijkheid om niet alleen een status te liken maar ook een reactie te geven.

Polarsteps - Travel Planner & Tracker
Polarsteps - Travel Planner & Tracker

Hebban

Hebban app

De Hebban app is een nuttige applicatie voor degenen die graag een boek lezen. Je kunt inspiratie opdoen voor nieuwe titels en bijhouden welke boeken je nog wilt lezen. Tevens kun je titels aan je profiel toevoegen van boeken die je nog graag zou willen lezen. Bij de verschillende werken kun je recensies lezen en zelf een beoordeling achterlaten, ook krijg je een samenvatting te zien van een boek.

Hebban Boeken app
Hebban Boeken app
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Mijn Radio Nederland

Mijn Radio NL app

Het aanbod van radiozenders is eigenlijk nog veel groter dan wat je via je (auto-)radio kan vinden. Met de Mijn Radio NL app kun je luisteren naar meer dan 300 radiostations uit Nederland. Daarnaast zie je bij het afspelen direct hoeveel data er op dat moment verbruikt wordt en is de app voorzien van nog een aantal handige, extra features waaronder ondersteuning voor Android Auto en de Chromecast.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Android-nieuws, de beste apps en de nieuwste introducties van smartphones? Met de volledig reclamevrije app van DroidApp heb je het allemaal binnen handbereik.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel