Google komt met drie experimentele apps om fotografie te ontdekken

Google heeft drie experimentele applicaties uitgebracht waarbij fotografie op je smartphone centraal staat. Google brengt wel vaker experimentele apps uit, vaak zonder dat deze ook echt populair worden. Wat kun je doen met de drie nieuwe apps zoals Selfissimo?

Appsperimenten van Google

De Play Store vermelding van Google is voor Android weer twee apps rijker, een derde applicatie is alleen voor Apple uitgebracht. De drie applicaties zijn ontwikkeld om de potentie van mobiele fotografie te ontdekken. Met de app Storyboard bijvoorbeeld, kan je door het maken van een video een striptekening maken. De app pakt zelf interessante frames uit de video en plaatst deze in een striptekening. Er is keuze uit zes verschillende visuele stijlen bij het maken van de striptekening.

Selfissimo is een applicatie waarmee je non-stop selfies kunt schieten in zwart-wit. Bij iedere nieuwe gezichtsuitdrukking of positie neemt de applicatie een nieuwe selfie-foto. Een geinige applicatie maar meer dan selfies schieten doet het helaas niet.

De derde en laatste applicatie die Google heeft uitgebracht, is alleen op de iPhone te installeren. Met de Scrubbies app kun je video’s als een DJ scratchen, terugspoelen en vooruit laten afspelen. Dat kan een grappig effect opleveren zoals Google laat zien in haar voorbeeld.

Storyboard
Storyboard
Ontwikkelaar: Research at Google
Prijs: Gratis
Selfissimo!
Selfissimo!
Ontwikkelaar: Research at Google
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel