Google Motion Stills app: korte en super stabiele GIF-video’s maken

Vorig jaar bracht Google een applicatie uit voor iPhone gebruikers onder de naam Motion Stills. Met de app kun je korte GIF-video’s maken waarna de app geavanceerde stabilisatie technologie loslaat op je opname. Nu kunnen ook Android gebruikers aan de slag met deze technologie.

Motion Stills app

In de standaard modus van de Motion Stills app maak je een drie seconden opname waarna de applicatie er een stabiel filmpje van maakt. Hierdoor is het bijna niet te zien dat je de opname vanuit de losse hand hebt gemaakt. De korte clipjes die de Motion Stills app maakt zijn makkelijk te delen en te bekijken op iedere smartphone.

Bewegende Foto's app

Maar naast het stabiliseren van korte filmpjes kun je ook kort durende filmpjes maken van bijvoorbeeld een fietstochtje. De Hyperlapse app van Microsoft  kan eenzelfde trucje met lang durende filmpjes. Motion Stills heeft ook nog een algoritme aan boord om broekzak foto’s en het schudden van de camera tegen te gaan. Zelf stabiele filmpjes maken met de Motion Stills app? Download hem dan uit de Google Play Store.

Bewegende foto's
Bewegende foto's
Ontwikkelaar: Research at Google
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel