SwiftKey update brengt ondersteuning voor GIF: zo gebruik je het

SwiftKey is een geliefde toetsenbord-app die inmiddels eigendom is van Microsoft. De ontwikkelaars hebben nu een update uitgebracht waardoor je gifjes kunt sturen met de applicatie.

GIF in SwiftKey

SwiftKey Keyboard, zoals de app volledig heet, is voorzien van een update. Je kunt vanaf nu vanuit het toetsenbord ook zoeken naar gifjes en deze versturen naar iemand. Eerder werd Gboard van Google al voorzien van GIF-ondersteuning en beschikken ook andere toetsenbord-apps over deze nuttige functie.

SwiftKey GIF

Het werkt als volgt. Je hoeft enkel de enter-toets ingedrukt te houden. Je ziet vervolgens onderin beeld het tabblad voor emoji en een optie voor GIF. Je kunt daar kiezen uit verschillende categorieën zoals vrolijk, lachend, boos, verdrietig, ja, nee, natuur, dieren en vele anderen. Er is helaas (nog) geen zoekfunctie om direct te zoeken naar gif’jes. SwiftKey maakt voor de geanimeerde plaatjes gebruik van Tenor en Giphy.

Downloaden

De update is te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button. Eerder werd Gif-ondersteuning al beschikbaar gesteld via de Beta-versie van de toetsenbord-app.

Microsoft SwiftKey Keyboard
Microsoft SwiftKey Keyboard
Ontwikkelaar: SwiftKey
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel