Vanaf nu kun je GIF’jes delen via de Facebook app: zo werkt het

We hebben er lang op moeten wachten, maar vanaf vandaag is het mogelijk om GIF’jes te sturen via de Facebook-app. Vandaag viert het gifje tevens alweer zijn dertigste verjaardag. We leggen uit hoe je een gifje kunt versturen via de Facebook-app, want het kan zowel in een status-update als in een reactie.

GIFje in Facebook app

Altijd al gewacht op het moment dat je een gifje kon versturen in je status-update via de Facebook-app? Vanaf vandaag is het mogelijk om een geanimeerde afbeelding toe te voegen aan je status-update of een reactie. Verschillende apps en diensten zoals Twitter, WhatsApp en andere apps bieden de GIF-ondersteuning al langere tijd, nu dus ook de Facebook app.

Vandaag bestaat het gifje 30 jaar en vooral de laatste jaren is het populairder dan ooit. GIFs konden sinds 2015 al met chat-app Facebook Messenger verzonden worden en daar werd veel gebruik van gemaakt, zo laat Facebook weten. Er zijn in het afgelopen jaar meer dan 13 miljard GIF’jes verzonden. Vanaf vandaag wordt de GIF-ondersteuning wereldwijd uitgerold.

Zo kun je een gifje sturen via Facebook

Het sturen van een GIF via Facebook is niet heel moeilijk. Bij het opstellen van een status-update vind je onderin beeld een balk waar je kunt kiezen uit verschillende extra’s. Denk aan een afbeelding, inchecken bij een plaats en dus GIF. Vervolgens zie je de meest populaire gifjes waaruit je kunt kiezen. Dankzij de integratie van Giphy kun je ook de zoekfunctie gebruiken en zoeken naar een gifje.

Daarnaast is het ook mogelijk om bij iemand anders te reageren op een bericht met een gifje. Hiervoor duikt in de tekstbalk automatisch het GIF-icoontje op waarbij je een aantal suggesties te zien krijgt, maar ook wederom weer kunt zoeken naar een specifieke gif.

  • Volg jij DroidApp al op Facebook? Like onze pagina!
Facebook
Facebook
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel