Facebook Messenger voegt tal van nieuwe functies toe

Facebook heeft woensdagavond tijdens de F8 ontwikkelaarsconferentie nieuwe plannen aangekondigd voor de Facebook Messenger-app. Derden kunnen nu hun applicatie laten samenwerken met Facebook Messenger. Maar Facebook Messenger heeft vanaf nu nog veel meer te bieden.

Facebook Messenger

Facebook Messenger gaat apps van derden toestaan in de berichtendienst. Deze nieuwe functie maakt het mogelijk dat er 40 nieuwe mogelijkheden worden gecreëerd binnen de Facebook Messenger-app. Met een nieuwe add-on kan je nu bijvoorbeeld direct een GIF’je via Giphy vinden en versturen naar de ander.

facebook messenger

In Facebook Messenger zijn nog meer add-ons te vinden. Zo zien we de fotobewerker Fotor, Imgur, Talking Tom, The Weather Channel, Dubsmash en Bitmoji. Daarnaast moet Facebook Messenger beter samen gaan werken met andere applicaties om zo bijvoorbeeld een spraakopname te versturen of een sticker te sturen.

facebook messenger

In verschillende landen zal Facebook Messenger ook een mogelijkheid krijgen om snel een vriend te betalen. Wanneer je een vriend nog moet betalen en je je creditcard gekoppeld hebt aan Messenger, kan je direct een bedrag overmaken. In Nederland zal deze functionaliteit –vooralsnog- niet beschikbaar zijn.

Facebook Messenger is niet de eerste die GIF-support toevoegt aan de chat-app. Eerder kwam Telegram met GIF-ondersteuning. Eergisteren kondigde Facebook de nieuwe dienst ‘On This Day‘ aan, wat sterk doet denken aan Timehop.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel