Facebook gaat nóg meer functies onderbrengen in aparte apps

Facebook zal meer aparte applicaties uit gaan brengen in 2015. Eerder haalde Facebook de chat-functie uit de standaard Facebook-app en introduceerde de app Facebook Messenger. Voor meer functies zullen aparte applicaties uitgebracht worden.

Stand-alone apps Facebook

Of je het nou wil of niet, Facebook zal meer stand-alone applicaties uitbrengen. Als voorbeeld de applicatie Facebook Messenger, waarbij Facebook de chat-functie uit de standaard Facebook-app haalde. Wanneer je nog gebruik wilde maken van de chatfunctie in Facebook moest je verplicht Facebook Messenger downloaden. Ondanks dat een grote groep Facebook-gebruikers hier totaal niet blij mee was, gaat Facebook in het nieuwe jaar vrolijk verder met het slopen van functies uit Facebook en het onderbrengen in aparte apps.

facebook_app

Facebook Messenger, Groups, Stickered en Paginabeheer

Het afgelopen jaar bracht Facebook naast Facebook Messenger ook andere applicaties uit. Onder andere Facebook Paginabeheer, Stickered en Facebook Groups zijn hier een voorbeeld van. In de aparte apps heeft de gebruiker met de aparte apps meer mogelijkheden, maar zijn ze nog wel (zij het in uitgeklede vorm) te gebruiken in de applicatie van Facebook. In totaal heeft Facebook in 2014 negen verschillende apps uitgebracht.

‘Alles voor de gebruiker’

De mededelingen werden gedaan door Jordan Banks, managing-director van Facebook Canada. De reden voor het uitbrengen van stand-alone apps is volgens hem dat gebruikers een aparte app willen die één bepaald ding ongelofelijk goed doet. Dit was volgens Banks ook de reden dat Facebook Messenger als aparte applicatie werd uitgebracht. ‘Gebruikers willen niet twee, drie keer klikken voordat ze het gewenste scherm met berichten zien’, aldus Banks.

Het is niet bekend welke functies in Facebook een eigen stand-alone applicatie zullen krijgen. We zullen er in het nieuwe jaar ongetwijfeld meer over horen van Facebook.

Facebook
Facebook
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis+

via CBC

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel