Facebook Messenger zet gesproken berichten automatisch om naar tekst

Google is al langere tijd bezig met spraakopdrachten middels Voice Search. Facebook is nu gestart met een test waarbij gesproken berichten in Facebook Messenger, automatisch omgezet worden naar tekst. Handig, als je bijvoorbeeld in de bus of trein zit en iemand je een geluidsfragment stuurt.

Facebook heeft sinds 2013 de optie om gesproken berichten door te sturen via Facebook Messenger. Nu is Facebook begonnen met het testen van de Google Voice transcriptie voor de voice berichten. Als er een spraakbericht wordt verzonden of ontvangen, krijgen zowel de ontvanger als de verzender een preview te zien van het bericht. Onder het bericht komt vervolgens te staan dat het een automatisch gegenereerd bericht is. Ook is er een mogelijkheid om de preview uit te schakelen.

facebook-voice

Het zal nog een tijd gaan duren voordat deze feature beschikbaar komt voor het brede publiek, het wordt momenteel op kleine schaal getest. De Facebook Messenger-ontwikkelaar David Marcus heeft op Facebook de bovenstaande preview gezet, om zo te kunnen zien hoe de functie in zijn werk gaat.

Lees ook

Reageer op dit artikel