Telegram 2.2.0 update: verzend GIF en foto’s vanaf het web

De chat-app Telegram Messenger heeft zojuist een update uitgebracht voor de Android-applicatie van de dienst. Telegram 2.2.0 maakt het vanaf nu mogelijk om beelden te verzenden vanaf het web, zonder Telegram te verlaten. Naast afbeeldingen kunnen ook GIFjes online gezocht en gevonden worden.

In de Google Play Store is een update uitgebracht voor Telegram. Het is vanaf nu mogelijk om vanuit de applicatie het internet te doorzoeken op afbeeldingen en GIF-plaatjes. Het was uiteraard al mogelijk om afbeeldingen en ook GIFjes te verzenden naar anderen, maar dan moesten die wel op de telefoon opgeslagen zijn. Nu is dat niet meer nodig, en kan je rechtstreeks vanuit Telegram de zoekfunctie voor afbeeldingen en GIFjes gebruiken.

telegram

Door in het chat-gesprek op galerij te klikken (de paperclip) zie je boven in beeld de optie om een afbeelding of GIF te zoeken. Voor het zoeken naar afbeeldingen wordt er gebruik gemaakt van Google Afbeeldingen. Voor het zoeken naar GIF-plaatjes wordt er gebruik gemaakt van de database van Giphy. Heb je eenmaal een plaatje of GIFje gevonden, dan kan je die direct versturen naar de ander. Houd bij een GIFje wel rekening met het dataverbruik!

telegram

Onlangs kwam Telegram al met een update waarbij Material Design werd toegepast en de laatst gezien-status verborgen kon worden. Ook kwam Telegram met Telegram.me en een gemakkelijke tool om te wisselen van telefoonnummer.

Wat vind jij van de nieuwe mogelijkheden in Telegram? Laat het gerust weten!

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel