Telegram 3.12: fotobewerker met maskers, nieuwe emoji, Pokémon stickers en je eigen GIF’jes

Chat-app Telegram heeft een grote update uitgebracht voor haar mobiele apps. Telegram 3.12 voegt verschillende nieuwe functies toe. Vanaf nu kan je gebruik maken van maskers, kan je eigen GIF’jes maken en zijn er veel verbeteringen doorgevoerd in de fotobewerker. Of dat nog niet genoeg is, is ook de sticker-functie flink verbeterd. Maar Telegram 3.12 heeft nog veel meer in petto.

Telegram 3.12

Zojuist hebben de ontwikkelaars van Telegram een update vrijgegeven voor de chat-applicatie. Vanaf nu is het mogelijk om van nog meer functies gebruik te maken in de fotobewerker. Telegram zelf spreekt over Photo Editor 2.0. Nieuw is de mogelijkheid dat je kunt tekenen over je foto’s. ‘Toevallig’ kwam WhatsApp onlangs ook met de mogelijkheid om te tekenen op je foto’s.

Telegram 3.12 fotobewerker

Maskers en fotobewerker

Naast het tekenen op foto’s kan je ook gebruik maken van maskers. Samen met deze functie lanceert Telegram vandaag ook een plaform waar iedereen zijn bundels met maskers kan delen. De masker bundels kunnen daarnaast ook baarden, brillen, monden, neuzen en tal van andere effecten bevatten. Hiermee kan je een foto nog verder opvrolijken. Ook stickers, die je al los in een chat kunt versturen, kan je over je foto plakken. Tevens is er de mogelijkheid om tekst toe te voegen over je foto.

Je eigen GIF’jes

Altijd al een eigen GIF’je willen maken? Je hebt hier verschillende applicaties voor, maar als je hem toch wilt verzenden via Telegram, kan je hem vanaf Telegram 3.12 zelf maken met de chat-app. Door een video op te nemen via de paperclip, kan je gewoon starten met filmen. Wanneer je klaar bent, kies je voor ‘oké’ en krijg je het bekende overzicht te zien met beelden en kan je hem eventueel comprimeren.

De video wordt een GIF’je zodra je bovenin beeld ervoor kiest om het geluid uit te schakelen. De video wordt dan automatisch omgezet naar een GIF’je die dan continue afspeelt in het chat-venster. De ander kan je GIF’je dan ook opslaan.

Telegram 3.12 GIF

Stickers

De sticker-functie in Telegram is erg uitgebreid, mede omdat derden gewoon hun eigen stickers beschikbaar kunnen stellen voor iedereen, waardoor er veel keuze is. Vanaf nu kan je in het overzicht met stickers zien welke sticker-packs er populair zijn, die je nog niet hebt. Vanuit daar kan je hem direct toevoegen aan je eigen collectie. Zo is er bijvoorbeeld ook een Pokémon Go sticker-pack.

Emoji

De emoticons in Telegram zijn ook veranderd. We zagen eerder in WhatsApp al de iOS 10 emoji, deze zien we nu ook terug in Telegram. Dit heeft als voordeel dat de emoticons op meer platformen er hetzelfde uit komen te zien.

Telegram 3.12 emoji

Android 7.0 Nougat

Tot slot heeft Telegram 3.12 volledige ondersteuning gekregen voor Android 7.0 Nougat. Hoewel nog maar een handjevol toestellen op dit moment over deze nieuwste Android-versie beschikken, is het hiermee voorbereid op de toekomst.

Downloaden

Vanaf nu is Telegram 3.12 beschikbaar voor Android. De nieuwste versie kan je downloaden uit de Play Store via onderstaande button. Volg je DroidApp al op Telegram? Via ons kanaal blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, de beste Android-tips en meer!

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel