WhatsApp 2.16.262: grote update met stickers, tekenen op foto’s en meer (+ APK)

WhatsApp rolt een grote update uit voor de Android-versie van de chat-app. Vanaf nu kan je gebruik maken van stickers, kan je tekenen op foto’s en zijn er verschillende andere nieuwe functies toegevoegd. We zetten de nieuwe functies voor je op een rij.

WhatsApp stickers

WhatsApp heeft met de update naar versie 2.16.262 nieuwe functies toegevoegd. Bij het versturen van een foto kan je voordat je deze verzendt nu voorzien van stickers, tekst en/of een tekening. De stickers zijn grote emoji die je op je foto kunt plakken. Met twee vingers kan je de grootte aanpassen en kan je de emoticon draaien.

Tekenen en tekst

Een andere verbetering in WhatsApp is de mogelijkheid om tekst toe te voegen op je foto. Het versturen van een bijschrift was al mogelijk. Je kunt tijdens het typen de tekstkleur aanpassen door met je vinger de gewenste kleur aan te tikken. Ook hiervan kan je de grootte aanpassen en de tekst roteren met behulp van twee vingers.

Tot slot is het ook mogelijk om te tekenen op je foto. De dikte van het penseel is automatisch gekozen en kan je niet aanpassen. Wel kan je in de kleurenbalk zelf kiezen welke kleur je wilt gebruiken voor het tekenen. Tijdens het toevoegen van elementen kan je de voorgaande actie ongedaan maken door op het pijltje te tikken.

Foto-tools

De functie werkt niet bij iedere foto. Althans; als je je foto kiest vanuit de galerij via WhatsApp (via de paperclip) of vanuit de galerij-app op je telefoon, krijg je de opties niet te zien. Om de bewerk-functies te krijgen dien je op het camera-icoontje in de tekstbalk te tikken, daar kan je een foto uit het verleden kiezen of een nieuwe foto maken. Daarna kan je vervolgens wel de tools gebruiken.

WhatsApp foto-tools

Selfie-flitser

Andere verbeteringen vinden we ook terug in de nieuwste beta-versie van WhatsApp. Zo kan je gebruik maken van de ‘selfie-flitser’. Hiermee kan je ook in het donker goede selfies maken. Het scherm wordt tijdens het maken van de foto dan wit verlicht.

In- uitzoomen video met één vinger

Ook kan je tijdens het filmen in- en uitzoomen. Dit doe je door tijdens het filmen met je vinger naar boven (inzoomen) of beneden (uitzoomen) te vegen. Eerder werd WhatsApp al voorzien van grote emoji.

WhatsApp 2.16.262 downloaden

Wil je ook je foto’s van stickers, tekst of een tekening voorzien in WhatsApp? De functie is actief in WhatsApp 2.16.262, de meest recente beta-versie van dit moment. De APK daarvan kan je hier downloaden. Inmiddels is versie 2.16.263 beschikbaar. Ook deze versie biedt deze tools aan.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel