Zo voorkom je dat WhatsApp je gegevens deelt met Facebook

Gisteren werd bekend dat WhatsApp de voorwaarden gaat aanpassen. Bepaalde gegevens van WhatsApp-gebruikers gedeeld gaan worden met Facebook. Hiermee wil Facebook zijn advertenties en producten verbeteren. Lang niet iedereen wil zijn WhatsApp-data delen met Facebook. Wij leggen je uit hoe je dit uitschakelt.

WhatsApp privacy

WhatsApp gaat de voorwaarden voor het gebruik van de dienst aanpassen. Vanaf nu krijg je bij het opstarten van WhatsApp een melding te zien met dat de nieuwe voorwaarden per 25 september 2016 in werking zullen treden. Je dient voor die datum akkoord te gaan met de nieuwe voorwaarden, anders kan je na 25 september de chat-app niet meer gebruiken.

Op DroidApp schreven we gisteren al over de nieuwe voorwaarden. Hierin staat onder andere dat de data van WhatsApp-gebruikers gedeeld gaat worden met Facebook. Het sociale netwerk nam in 2014 de populaire berichtendienst over. Wat er precies gedeeld wordt, lees je in het artikel over de nieuwe WhatsApp voorwaarden.

WhatsApp voorwaarden Facebook

Gegevens delen uitschakelen

Wil je niet dat je WhatsApp gegevens gedeeld worden met Facebook? Dan kan je dit uitschakelen. Volg hiervoor onderstaande stappen.

  • Zodra je de melding krijgt van de nieuwe voorwaarden, tik je op het pijltje onder de groene knop ‘akkoord’. Hier staat de tekst ‘Lees meer over de belangrijke updates van onze voorwaarden en privacybeleid’.
  • Haal hier het vinkje weg dat accountinformatie niet gedeeld wordt met Facebook.
  • Klik vervolgens op ‘Akkoord’.

WhatsApp facebook privacy

Al geaccepteerd?

Heb je de nieuwe voorwaarden (per ongeluk) al geaccepteerd? Dan kan je alsnog je goedkeuring intrekken. Binnen 30 dagen na acceptatie kan je naar Instellingen > Account > Deel mijn accountinformatie in de app. Hier kan je alsnog het vinkje weghalen. Deze instelling is zichtbaar als je het delen van gegevens met Facebook hebt geactiveerd.

WhatsApp voorwaarden

Houd er wel rekening mee dat WhatsApp altijd bepaalde informatie zal delen. Het gaat hierbij om informatie voor het verbeteren van de infrastructuur, de beveiliging, het analyseren van gegevens en het tegengaan van misbruik of spam op WhatsApp. Dit is niet uit te schakelen.

Lees ook

Reageer op dit artikel