Amity: veelbelovende Australische messenger alternatief voor WhatsApp?

Er zijn talloze chatapplicaties verkrijgbaar in de Google Play Store zo ook de chat-app Amity. Amity is op dit moment nog een beta applicatie maar bevat tal van handige en leuke functies. Wat heeft deze, van oorsprong Australische, messenger app te bieden ten opzichte van bijvoorbeeld WhatsApp?

Amity Messenger

De Australische messenger Amity bevindt zich momenteel in de betafase maar is nu al een veel belovende applicatie. Als we de introductie bij de app mogen geloven bestaat het team uit slechts één ontwikkelaar. Voordat we kunnen chatten moeten we wel eerst ons telefoonnummer verifiëren en vervolgens nog een account aanmaken. Dan kan het chatten beginnen met Amity.

De app werkt met zowel telefoonnummers als gebruikersnamen en bij het starten van een gesprek valt al gelijk op hoe uitgebreid de app is. Zo bevat Amity een aantal sticker pakketten en kun je mensen opdrachten sturen zoals het maken van een filmpje of foto. Daarnaast kun je je contactpersoon direct laten weten hoe vol je batterij nog zit.

Foto’s en video’s worden per chat, maar ook globaal, bewaard in een herinneringen tabblad. Zo vind je snel het gedeelde materiaal terug. Je kunt ook per foto aangeven wat je van de foto vindt middels emoticons. Natuurlijk kun je ook je locatie delen of je gedachten uitwisselen via een denkwolkje.

Amity bevindt zich nog in de betafase maar is wel te downloaden uit de Google Play Store. Duidelijk is wel dat de app zich nu al prima kan meten met bijvoorbeeld WhatsApp door alle geboden functies. Of Amity ook echt door zal breken zullen we moeten afwachten.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel