Telegram 3.11 eigen cloud-opslag, verbeterde sticker-opties en camera UI

Telegram heeft een update uitgebracht voor de chat-app. Het is inmiddels al weer enige tijd geleden dat de chat-applicatie een update kreeg. Met de update naar Telegram 3.11 zijn er een groot aantal nieuwe functies en verbeteringen doorgevoerd. Denk aan persoonlijke opslagruimte, meer opties voor stickers en een nieuwe camera-interface.

Telegram 3.11

Telegram 3.11 is uitgebracht in de Google Play Store. Met de nieuwe versie van de chat-app hebben de ontwikkelaars hard gewerkt aan een reeks nieuwe functies. We maken met zijn allen massaal gebruik van stickers, en daarom is deze functie verder verbeterd in Telegram. Vanaf nu kan je via instellingen op zoek gaan naar populaire sticker-packs en deze direct downloaden en activeren in Telegram. Voorheen moest je zelf handmatig op zoek naar stickers.

Cloud-opslag

Cloud-opslag is een erg interessante nieuwe functie in Telegram 3.11. Je kunt in je eigen cloudopslag berichten naar jezelf sturen en mediabestanden bewaren. Dit maakt Telegram niet alleen een handige, nuttige chatdienst maar ook nog eens cloudopslag tussen verschillende apparaten. Hierdoor hoef je bijvoorbeeld niet screenshots en links te delen via Pushbullet, maar kan je dit gewoon via Telegram doen.

Camera interface

Er is nog meer nieuws te melden over Telegram 3.11. Bij het aantikken van de paperclip zie je direct dat je de camera kunt openen. De camera-interface die je vervolgens te zien krijgt is vernieuwd en geminimaliseerd. Je ziet een knop om de flitser te activeren, te wisselen tussen de camera aan de voor- en aan de achterkant en een grote blauwe knop. Bij het één keer kort indrukken van die knop wordt een foto gemaakt, bij het indrukken wordt er gestart met het opnemen van een video.

Telegram 3.11 camera

Groep preview

Wanneer iemand een link krijgt voor het deelnemen aan een groep, krijg je voortaan eerst een voorvertoning van deze groep te zien. Dit bestaat uit de naam van de groep, een groepsfoto en de deelnemers aan de groep. Vervolgens kan je besluiten om wel of niet deel te nemen aan de groep op Telegram.

Downloaden

De update naar Telegram 3.11 is vanaf nu beschikbaar in de Google Play Store.

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel