Telegram 3.9: bewerken, snelkoppelingen, mentions en nog veel meer

De chat-app Telegram heeft een nieuwe update uitgebracht in de Google Play Store. Gebruikers kunnen met Telegram 3.9 gebruik maken van veel nieuwe functies. Onder andere het bewerken van berichten is nu mogelijk, maar ook zijn er ‘mentions’ en snelkoppelingen. We zetten de nieuwe functies in Telegram 3.9 voor je op een rij.

Telegram 3.9

In Telegram 3.9 vinden we verschillende verbeteringen. Allereerst is het nu mogelijk om tot twee dagen na verzenden je berichten te bewerken. Het gaat hierbij om zowel berichten in één-op-één gesprekken als in groepsgesprekken. Beheerders van kanalen of supergroepen kunnen sinds versie 3.6 berichten bewerken na het verzenden.

Mentions en zoekfunctie

Wanneer je deelneemt aan een groep kan je nu gebruik maken van mentions. Je kunt anderen vermelden door een ‘@’ te typen, waarna je een lijst krijgt om de persoon te selecteren. Dit kan ook als diegene geen gebruikersnaam heeft ingesteld op Telegram.

Middels de zoekfunctie in de app kan je tevens sneller je vrienden terugvinden. Zodra er op het vergrootglas wordt gedrukt zie je een overzicht van personen die je onlangs hebt gesproken op Telegram.

Telegram 3.9

Inline-bots en notificaties

Telegram 3.9 geeft je ook sneller toegang tot inline-bots. Deze werden eerder geïntroduceerd en geven je de mogelijkheid om snel contact uit verschillende mediums te halen. Denk hierbij aan GIF’jes, YouTube-filmpjes of plaatjes van internet. Lees hier alles over inline-bots. Je kan deze voortaan bereiken door in bijlagen (de paperclip) naar beneden te scrollen. Ook krijg je bij notificaties te zien welke emoji bij een sticker hoort, als de ander je een sticker stuurt.

Telegram 3.9 notificatie

Snelkoppelingen

Voortaan kan je een snelkoppeling naar een chat met een persoon direct toevoegen aan je homescreen. Dit is al lange tijd mogelijk met WhatsApp, maar nu biedt ook Telegram je deze mogelijkheid. Een snelkoppeling toevoegen kan door in een chat op het profiel van diegene te tikken en dan bij de drie puntjes te kiezen voor ‘snelkoppeling toevoegen’.

Downloaden

Telegram 3.9 is vanaf nu te downloaden uit de Google Play Store. Wil je niks meer missen? Abonneer je dan direct op het DroidApp-kanaal op Telegram.

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel