Telegram storing haalt chatdienst uit de lucht (25 april 2016) [update]

Een nieuwe storing zorgt ervoor dat de chat-app Telegram onbruikbaar is. Telegram wordt gezien als een volwaardig alternatief voor WhatsApp. Onlangs had Telegram ook al te maken met een storing.

Telegram storing

Telegram heeft momenteel last van een storing. De storing begon rond 21:25 uur op maandag 25 april 2016. Op 14 april had de chat-app ook al last van een storing waarbij het niet mogelijk was om berichten te ontvangen en te verzenden.

Telegram storing 14 april 2016

Uit research van DroidApp lijkt het te gaan om een wereldwijde storing. Zodra er meer nieuws te melden is over de Telegram storing, lees je dat in dit bericht.

Update 21:55 uur: Telegram laat weten dat de dienst ieder moment weer kan gaan werken, dit zou binnen drie minuten moeten gebeuren.

Update 22:04 uur: Telegram heeft laten weten dat de dienst in drie minuten weer zou moeten werken. Maar dit is nog niet het geval. We houden de situatie voor je in de gaten en berichten je via dit bericht direct zodra er nieuws is.

Update 22:10 uur: Nog steeds werkt Telegram niet. Wees gerust, je bent niet de enige. Wereldwijd is er sprake van een storing. We monitoren de voortgang en komen bij je terug als er meer informatie is.

Update 22:19 uur : Je kunt vanaf nu weer gebruik maken van Telegram. De storing die ruim een drie kwartier duurde is verholpen. Berichten kunnen weer verzonden en ontvangen worden. Wel kan het zijn dat er nog een vertraging zit in het verzenden en het afleveren van een bericht. Nog niet bij iedereen lijkt de dienst te werken. Mocht je problemen nog ondervinden, probeer dan Telegram opnieuw te starten, of nog even te wachten.

Update 22:30 uur: Op de redactie ondervinden we ook nog steeds wisselende problemen. Op het ene apparaat lijkt Telegram wel berichten te verzenden, maar op het andere apparaat niet. Het lijkt erop dat de storing nog niet verholpen is. We houden je op de hoogte bij vorderingen!

Update 22:39 uur: Telegram heeft aangegeven dat binnen een minuut de dienst weer moet werken.

Update 22:51 uur: Telegram laat op Twitter het volgende weten; To those of you who are still not back with us: we love you, we’ve got our best people working their asses off fixing this. Back soon!

Update 22:52 uur: Op de redactie werkt Telegram zojuist weer. Hopelijk bij jullie ook!:) We stoppen op dit moment met het actualiseren van dit bericht. Een goede avond toegewenst!:)

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel