Facebook app laat vanaf nu openbare gratis WiFi-hotspots zien

In november 2016 begon Facebook met het testen van een nieuwe functie in de app. Het sociale netwerk liet in de app openbare WiFi-hotspots zien maar de functie was nog niet direct te gebruiken in ons land en ook niet op Android. Tot nu, zo ontdekte DroidApp. Nu laat de Facebook app je gratis, openbare WiFi-hotspots zien.

WiFi-hotspots in Facebook app

Facebook rolt vanaf nu een nieuwe functie uit in Nederland en voor Android. Vanaf nu kun je namelijk zoeken naar openbare WiFi-hotspots in je omgeving. Bedrijven en partners die meedoen aan de weergave hieraan hebben hun netwerk toegevoegd aan de kaart, zodat je snel in je huidige omgeving kunt zoeken welke openbare netwerken er zijn. Je ziet waar je deze kunt vinden, of de voorziening op dit moment open is en wat de netwerknaam is.

Gebruikers krijgen vanzelf een melding als de locatie bijgehouden wordt en er netwerken in de omgeving worden gevonden. De feature werd in november 2016 al op kleine schaal getest voor Apple iOS en nu kunnen we hem dus ook op Android gebruiken. Het kan zijn dat de functie nog niet voor iedereen direct beschikbaar is.

Facebook
Facebook
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel